in

Moeder is opgelucht als haar dochter eindelijk in slaap valt, maar uren later krijgt ze haar niet meer wakker

Iedereen die een baby heeft gehad zal de moeilijkheden om een baby in slaap te krijgen kennen. Voor veel ouders kan het proces extreem moeilijk zijn en uren in beslag nemen. Gevuld met kinderliedjes zingen en het wiegje heen en weer wiegen.

Alexandra Metelkina, een moeder uit Rusland had op die ene dag dat probleem niet. Het was haar eindelijk gelukt om haar dochter van zes maanden, Anya, in bed te leggen voor een middagslaapje. Tot Alexandra´s grote verrassing, ging dat een stuk sneller dan gebruikelijk.

Toen Alexandra toekeek hoe haar meisje rustig in haar wiegje in slaap viel, had ze nog geen idee hoe serieus en gevaarlijk dit dutje zou blijken te zijn.

Uren ging voorbij en kleine Anya was nog steeds niet wakker geworden. Dit was erg ongebruikelijk, aangezien ze gewoonlijk van het kleinste geluidje wakker werd.

Na een poosje besefte Alexandra dat haar dochter gewoon niet wakker werd. Ze probeerde haar te wekken. Toen realiseerde ze dat haar kind nog steeds geen kik gaf. Ze raakte in paniek en probeerde haar wanhopig heen en weer te schudden.

Lees ook  Zoon van de bruid overlijdt voor de bruiloft – dan wijst de bruidegom naar een vreemde, en kan ze niet stoppen met huilen

Dit was serieus – ze belde een ambulance.

In het ziekenhuis waren ze in de war – de artsen kregen Anya niet wakker. Ze leefde en was niet in coma, maar ze konden niet vinden wat mis met haar was. Ze was gewoon in een hele diepe lange slaap.

Het slapen duurde ongeveer een week en daarna werd Anya – hoe wonderlijk- wakker alsof er niets gebeurd was, rapporteert The Sun.

Er werden weer meerdere testen uitgevoerd bij de baby, er werd niets gevonden.

Alexandra en Anya mochten naar huis, maar de volgende dag gebeurde hetzelfde. Anya viel in slaap en Alexandra kreeg haar niet wakker, hoe hard ze het ook probeerde.

Het werd een terugkerend ding. Soms sliep Anya wekenlang zonder iets te eten of drinken. Als ze wakker werd, was ze knalrood, met een lage lichaamstemperatuur en hoge koorts.

Lees ook  Koppel gezegend met babyjongen, maar moeder is overstuur wanneer verpleegster niet wil dat ze zijn gezicht ziet.

Artsen zoeken nog steeds naar het antwoord op de vraag wat Anya´s ‘hypersomnie’ veroorzaakt.

Anya haar aandoening is officieel erkend als ´hypersomnie zonder bekende oorzaak´. Ze heeft ook een aantal symptomen van het Kleine-Levin Syndroom (KLS), ook bekend als het ´Schone Slaapster Syndroom´.

De KLS Foundation omschrijft het syndroom als ¨een zeldzame en complexe neurologische aandoening, gekarakteriseerd door terugkerende periodes van excessieve hoeveelheden slaap, veranderend gedrag en een verminderd begrip van de wereld.”

Anya is inmiddels 19 maanden en heeft meerdere behandelingen gehad, waarvan tot nu toe nog geen enkele heeft gewerkt.

Help ons alsjeblieft om Anya haar dramatische verhaal te delen, in de hoop iemand te vinden die meer informatie heeft wat haar gekke aandoening kan veroorzaken. Het zou haar kunnen helpen om ooit een normaal leven te leiden.

Hier is een video over Anya´s ongewone aandoening (in het Russisch):

Baby trekt aan achterpoten van kat, wat de moeder filmt, verspreidt zich als een lopend vuurtje

Ontmaagd bruidje pleegt zelfmoord tijdens huwelijksnacht in Marokko