in

Moeder en kind uit azc Budel beschoten met paintball-pistool: Kind verliest oog

Een moeder en haar zoon die in het asielzoekerscentrum Cranendonck bij Budel wonen, zijn onlangs aangevallen. Gisteren gebeurde er iets vreselijks tijdens hun fietstocht op de Randweg-Oost. Vanuit een auto werden ze beschoten met een paintball-pistool. Het kind werd geraakt in het oog en is nu halfblind. Dit was een heel angstaanjagende gebeurtenis voor hen, vooral omdat ze afkomstig zijn uit een oorlogsgebied, zo meldt de wijkagent van het azc Budel op Instagram.

Lees ook
Bejaard stel boekt 51 cruises omdat het ‘goedkoper is dan een bejaardentehuis’

De aanval vond plaats rond 20:30 uur in de buurt van het asielzoekerscentrum. Na het incident hebben de moeder en zoon meteen aangifte gedaan bij de politie. Er is nu een onderzoek gestart om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor deze laffe daad.

Wijkagent Max Lenting plaatste een bericht op Instagram met de hashtag #HELPMEE, waarin hij dringend om getuigen vraagt: “We hebben uw hulp nodig om degenen te vinden die hiervoor verantwoordelijk zijn.” Getuigen hebben verklaard dat de aanval werd uitgevoerd door de bestuurder en bijrijder van een goudkleurige auto, waarschijnlijk een Peugeot.

Lees ook
Mannen die meehelpen boenen in huis gaan vaker van bil

Getuigen en anderen met relevante informatie worden opgeroepen om contact op te nemen via 0900-8844 of om hun informatie anoniem door te geven via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). “Alvast bedankt voor uw hulp,” eindigt de wijkagent zijn oproep.

Jongen (4) overlijdt doordat pedo niet van ophouden weet

Nederlandse toerist die poepte op slapende man nu zelf ondergepoept!