in

Moeder dochtertje Everink: ’Haar nachtmerrie komt nooit meer ten einde’

Het hoger beroep van voormalig tenniscoach Mark de J., die tot 18 jaar cel is veroordeeld voor de moord op zakenman Koen Everink, heeft afgelopen vrijdagmiddag in de Arnhemse rechtszaal tot heftige reacties geleid.

De moeder van Everinks dochtertje dat zes jaar oud was toen haar vader stierf, schetste de ervaring van het kleine meisje. „Ze vond haar vader ’s morgens vroeg badend in het bloed op de keukenvloer.

Helemaal alleen thuis en dan geconfronteerd worden met papa, dood op de grond. Het meisje wist zich geen raad.

Had geen idee wat ze moest doen. Er was niemand om haar te troosten. Een nachtmerrie die nooit meer ten einde zal komen”, aldus haar moeder.

Emotieloos
Tot tranen toe geroerd, had ze haar toespraak ingesproken op een bandje dat in de rechtszaal werd afgespeeld.

Mark de J. hoorde het emotieloos aan, terwijl familieleden van de vermoordde zakenman hun tranen de vrije loop lieten op de publieke tribune.

Lees ook  Je eigen kasteel hebben? In Turks dorp staan honderden verlaten kastelen

„Onrecht, dát is het hoogste recht in Nederland”, foeterde Everinks vader, gebruikmakend van zijn spreekrecht.

Na een urenlange behandeling van het hoger beroep, vormden de woorden van Everinks ex-vrouw het emotionele slotstuk van een langdurige zit voor het hoger beroep van Mark de J. tegen zijn celstraf van 18 jaar en terugbetaling van ruim 66.000 euro aan de nabestaanden van Everink.

Dna-sporen op mes
Eerder op de dag werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie (OM) geen enkele noodzaak ziet voor nader onderzoek naar de dood van Koen Everink op 4 maart 2016.

Volgens Advocaat Generaal mr. M. van Leent is het absoluut niet nodig het mes waarmee de zakenman om het leven is gebracht, opnieuw op dna-sporen te onderzoeken.

Van Leent vermoedt dat de tenniscoach een nieuw onderzoek wederom zal aangrijpen om wéér een andere verklaring af te leggen.

Van de bewuste avond op 4 maart 2016 zei de in Rotterdam woonachtige oud-tenniscoach gistermiddag zich weinig te kunnen herinneren.

Lees ook  Sandra en haar dochtertje mogelijk besmet met coronavirus, maar ze krijgen geen hulp

„Ik zit al drie jaar in een rollercoaster. Overdag kan ik een beetje sporten in de penitentiaire inrichting, maar verder is het chaos in mijn hoofd”, zo verklaarde hij op vragen van Het Hof.

Eerder had hij beweerd dat hij op de avond van de moord, bij het verlaten van Everink’s woning door vier mannen zou zijn gekidnapt. Die vier zijn volgens hem verantwoordelijk voor de dood van de gefortuneerde zakenman.

Flinke schuld
Het OM hechte geen enkele waarde aan deze verklaring. Temeer omdat De J. een flinke schuld te hebben bij Everink.

Hij had tienduizenden euro’s geleend van de zakenman. Geld dat hij gebruikte om online te kunnen pokeren.

Aangenomen wordt dat er ruzie is ontstaan over de terugbetaling en de Rotterdammer geen andere uitweg meer zag dan hem om te brengen.

’S*kstape Meghan opgedoken’

Meisje besmeurd met ontlasting in bushokje