in

Moeder die 2 weken oude Daniel uit raam gooide mist haar zoon: ‘Ik betreur het’

“Ik mis mijn zoon ontzettend en ik betreur datgene wat ik heb gedaan”, zei de 32-jarige Oksana B. uit Oekraïne tegen de rechtbank. Zo meldt Omroep West. De vrouw stond vrijdagmiddag terecht op verdenking van het doden van haar twee weken oude zoontje Daniel.

De Oekraïense gooide het kindje in februari uit een raam op de tweede verdieping van een appartement in de Haagse Schilderswijk. De moeder verbleef daar in een opvang voor Oekraïense vluchtelingen, schrijft Omroep West. Het baby’tje kwam op straat terecht, waar agenten het kind zwaargewond aantroffen. De 32-jarige moeder was als enige in de woning.

Lees ook
Syrische vluchteling boos om gekregen huis

Agenten troffen het zwaargewonde kind aan op straat, nadat rond 10.00 uur een melding was binnengekomen.

Meteen was duidelijk dat het kind niet zelf uit het raam geklommen kon zijn. De moeder werd aangehouden en overgebracht naar het psychiatrisch centrum van de gevangenis in Zwolle. Het jongetje kwam zwaargewond in het ziekenhuis terecht en overleed op 6 maart.

Lees ook
Vrouw skipt tandarts jarenlang en heeft nu maden in plaats van tanden

Onderzoek door psycholoog
Tijdens de eerste zitting werd duidelijk dat de Oekraïense moeder onderzocht gaat worden door een psycholoog en een psychiater, aldus Omroep West. Ook komt er een zogeheten milieuonderzoek naar de omgeving van de vrouw.

Verder wordt er een toxicologisch onderzoek gedaan en nog een medisch onderzoek naar het kind. Omdat dat laatste rapport langer op zich laat wachten dan verwacht, zal de zaak pas tegen het eind van het jaar inhoudelijk worden behandeld.

Baby vergeten voor in auto voor ziekenhuis, overleden door oververhitting

Meisje (13) verdrinkt in recreatieplas Alblasserdam