in

Moeder bevalt van drieling. Enkele dagen later zien dokters dat er iets grondig mis is met hun hoofden.

Amy en Mike Howard keken met spanning uit naar hun eerste kind toen de echo hen verraste met heel onverwacht nieuws. Terwijl de ziekenhuismedewerker de sensor over Amy’s buik schoof, zag hij dat het koppel niet één kind verwachtte, maar twee. Sorry, foutje, drie. Ja, een drieling!

Het paar uit New York werd zwanger van de drieling op natuurlijke manier. Het ging om twee eeneiige tweelingsbroers en nog een broer van een andere cel. Beide ouders waren met stomheid geslagen toen ze het nieuws vernamen. Dan werd de schok pure angst.

Lees ook  Drie maanden oude baby vergeten en overleden in auto

Na de geboorte bleek dat de babies, Hunter, Jackson en Kaden, leden aan een zeldzaam geboortedefect, craniosynostosis. Deze aandoening leidt tot een vroegtijdig samengroeien van de schedel. Het komt voor in één op 2500 van alle geboortes en kan hersenschade veroorzaken. Wat dokters compleet verbaasde was dat alle drie baby’s leden aan dezelfde zeldzame aandoening.

De drieling ging na 11 weken onder het mes. Dokters maakten insnijdingen in de hoofden van de jongens en verwijderden dan enkele dunne reepjes schedelbeen. De baby’s moesten daarna gedurende zes tot negen weken met speciaal vervaardigde helmen rondlopen om hun schedels te helpen een gepaste vorm aan te nemen.

Lees ook  Jonge vrouw stuurt man 65.000 sms’en na eerste date: “Verlaat me niet, Anders moet ik je vermoorden”

Bekijk dit ontroerend verhaal in de onderstaande video en kijk hoe de drieling bekomt van de operatie.

Deel dit verhaal met je familie en vrienden op Facebook!

Niemand weet waarom deze donkerhuidige kinderen blond haar hebben. Een DNA-test zorgt voor een grote verrassing.

André Hazes onder vuur na beledigen van oude man. Vind jij dit ook te ver gaan?