in

Mishandelde hond wordt alleen op straat achter gelaten om te sterven – dan doen een aantal helden het juiste

Ik word altijd zo kwaad als ik zie dat dieren mishandeld worden. Het feit dat sommige mensen niet beter lijken te weten, doet me alle vertrouwen in de mensheid verliezen.

Maar net als ik denk dat er geen hoop meer is, hoor ik van wat dierenliefhebbers die niet toestaan dat dieren zomaar sterven, en ze in plaats daarvan het beste leven mogelijk geven.

Precies zoals deze mensen uit Puerto Rico en New York die alles veranderden voor een dakloze hond genaamd Caci.

De vrijwilligers van de ´New York Bully Crew´ zullen de eerste keer dat ze Caci´s gezicht zagen nooit vergeten.

Begin april ontvingen ze een verschrikkelijke foto van een pitbull uit Puerto Rico. Het gezicht van de hond was gezwollen en ze was waarschijnlijk mishandeld en vervolgens voor dood achter gelaten.

De dierenorganisatie in Puerto Rico die de foto stuurde, wilde weten of er een kans was dat de ´New York Bully Crew financieel kon ondersteunen voor de urgente medische kosten van Caci.

Lees ook  8-jarige jongen plaatst verborgen camera in bos – maakt ongelooflijke film en bewijst ongelijk onderzoekers

En ze twijfelden geen minuut.

Op dat punt begon het leven van Caci te veranderen. Dierenartsen startten met levensreddende medicijnen. Ze plaatsten een buisje in haar gezicht om de zwelling te verminderen – want op dat moment kon Caci nauwelijks iets zien.

Caci begon er na een paar dagen al beter uit te zien. De zwelling werd minder en de dierenartsen konden de wangen van Caci weer vorm zien krijgen. Maar Caci haar ´reis´ zat vol hoogte- en dieptepunten. Haar gezicht raakte besmet met parasieten en infecties. Het was een tijdlang een instabiele situatie. Maar de dierenartsen gaven niet op, en Caci zette ook door.

Caci haar verhaal verspreidde snel over social media en donaties stroomden binnen om de kosten van de behandeling van de dappere hond te kunnen betalen.

En op en dag was er nog een doorbraak.

Caci voelde zich zo goed dat ze klaar was om van Puerto Rico naar New York te verhuizen. Ze was hersteld, haar gezicht was weer normaal en ze zag er net zo uit als elke andere lieve hond!

Lees ook  Beeld je eens in dat je door je eigen familie in een koud asiel wordt achtergelaten

Caci haar verhaal raakte veel mensen – en vandaag de dag is ze niet zomaar een blije hond. Ze heeft een nieuwe familie die haar alle liefde geeft die ze nodig heeft en verdient. Ze geniet van gezellige avondjes op de bank, over haar buik geaaid worden, lekker eten, luie dagen en met andere honden spelen.

Het feit dat Caci een nieuw leven heeft is fantastisch. Maar het is belangrijk om te onthouden dat het allemaal mogelijk werd gemaakt door één persoon die stopte, her arme ding op de staat zag, en erop reageerde.

Ik ben zo dankbaar dat deze mensen zich inzetten om honden zoals Caci te helpen. Veel mensen twijfelde of ze het zou overleven. Maar Caci vocht en overleefde. Haar naam betekent tenslotte ´dapper´ in het Keltisch.

Alle honden verdienen een leven vol liefde en vreugde. Deel als je het daarmee eens bent!

Die silicagelpakjes die je soms in verpakkingen vindt zijn nuttiger dan je denkt. Hier heb je TIEN wonderlijke toepassingen!

Waarom je altijd Cola in de koelkast zou moeten hebben – deze truc kan levens redden