in

Mimi stopte met haar werk als lerares om haar droom na te jagen – nu verbaast ze de wereld met haar magische make-up foto´s

De geschiedenis van make-up en cosmetica is er een die teruggaat tot het oude Egypte, Rome en Griekenland, volgens archeologische vondsten en zelfs referenties in het Oude Testament. Make-up werd gebruikt door zowel mannen als vrouwen in vroegere tijden. In de moderne geschiedenis is make-up vooral gebruikt als iets wat vrouwen gebruiken om er mooi uit te zien.

Maar make-up sinds de dagen van de farao´s tot vrouwen die simpelweg wat lippenstift en oogschaduw opdoen is niet zomaar iets. Het vergt nog steeds enige vorm van artistiek talent.

Zo´n artiest is de 31-jarige Mimi Choi uit Vancouver, Canada. Haar een make-up artiest noemen is haast een belediging – ze is meer een make-up tovenares. De getalenteerde vrouw creëert opmerkelijke optische illusies en is wereldwijd beroemd geworden.

Je zou denken dat Mimi al haar hele leven met make-up werkte, maar dat is niet het geval. Ze was drie jaar lang basisschoollerares maar begon te merken dat ze zichzelf niet kon uiten op de manier die ze wilde.

Lees ook  Onbeschofte vrouw blokkeert met paardenstaart televisiescherm in vliegtuig van man achter haar. Maar dan gebeurt er DIT!

¨Het voelde alsof mijn creativiteit werd onderdrukt. Ik vond lesgeven leuk maar was niet helemaal gelukkig,¨ vertelt ze de Bored Panda. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging.¨

In haar vrije tijd na werk oefende Mimi met verschillende make-uptechnieken.

¨Ik ben altijd een kunstmens geweest en had ervaring met bruidsmake-up, wat mensen erg leuk vonden,¨ zegt ze. ¨Ik wilde iets anders doen voor 31 oktober (Halloween), dus ik zocht op Instagram en vond een foto van een vrouw waarvan het leek alsof haar gezicht was opengebroken.¨

Toen begon haar make-up een andere weg in te slaan en ze begon al snel met verbazingwekkende 3D optische illusies te gebruiken in haar make-up, waarmee ze heel veel fans heeft gemaakt. Ze heeft bijna 300,000 volgers op Instagram.

Kijk zelf maar en vertel ons wat je ervan vindt. Hier zijn 20 van haar mooiste creaties.

  1. Bah, over onthoofd worden gesproken.
Lees ook  Tiener maakt cadeautje van opa open, maar kan haar ogen niet geloven als ze ziet wat erin zit.

2.Is dat een echte slang?

3.Dit ziet er een beetje eng uit.

4.Waar zijn haar ogen heengegaan?

5.Wat zou ze zien?

6.Wat een perfect werk!

7.Wow, deze is echt geweldig.

8.Magisch!

9.Ongelofelijk!

10.Lijkt op echte scheuren.

11.Daar heb je weer zo´n onthoofding!

12.Lijkt alsof ze last heeft van Octopuslippen.

13.Wow – dit is eng, zo goed is het.

14. Lijkt op een abstract schilderij.

15.Ze speelt met onze ogen.

16.Een echt kunstwerk.

17.Dichtgenaaid.

18. Fantastisch.

19. Waar begint het en waar eindigt het?

Over een natuurtalent gesproken. Sommigen hiervan waren zo goed dat het haast niet te geloven is dat dit met make-up is gedaan.

Deel dit artikel op Facebook zodat meer mensen deze fantastische foto´s zien en Mimi ook ontdekken.

Pas geadopteerde hond wil niet stoppen met blaffen – eigenaar doet vreselijke ontdekking

2-jarige stapt aan boord van vliegtuig – wat hij vervolgens doet maakt iedereen aan het lachen