in

Miljonair (94) die 42 jaar getrouwd was, zorgt na zijn dood voor de grootste schok

Een grootgrondbezitter met anderhalf miljoen pond op zijn bankrekening heeft na zijn dood zijn nabestaanden met verstomming geslagen. In zijn testament liet de Brit zijn vrouw, met wie hij al 42 jaar getrouwd was, geen rotte duit na.

Wynford Hodge (94) en Joan Thompson (79) hadden 42 jaar als man en vrouw geleefd, toen Hodge vorig jaar het leven liet. De 94-jarige Brit uit Amroth, in Wales, had doorheen zijn leven anderhalf miljoen pond vergaard – zo’n 1,7 miljoen euro – als eigenaar van een groot stuk land waarop hij stacaravans verhuurde. “Je moet je geen zorgen maken”, had Hodge zijn vrouw nog gezegd in het ziekenhuis, vlak voor zijn dood. “Er zal voor je gezorgd worden.” Maar dat bleek niet het geval toen niet veel later de laatste wil van Hodge werd voorgelezen.

Lees ook  Jessica nam in bruidsjurk afscheid van verloofde die voor hun huwelijk door dronken bestuurder doodgereden werd

In een brief die aan zijn testament was gehecht, stond beschreven dat Hodge geen cent van zijn fortuin aan zijn vrouw wilde nalaten. Ook voor haar vier kinderen was geen rotte duit weggelegd. Hij beweerde dat zijn vrouw “financieel stabiel” was. In werkelijkheid had ze amper 2.800 euro op haar bankrekening staan. Thompson werd zo verplicht om in een rusthuis van een zorguitkering te leven, in plaats van bij haar vrienden op het familiedomein. Zijn erfenis schonk Hodge aan huurders Karla Evans en Agon Berisha, omdat ze hem zo vaak geholpen hadden met het winkelen en met allerlei klusjes.

Lees ook  Ouders schrikken zich rot wanneer hun pasgeboren baby zo rood ziet als een tomaat. “Hij heeft heel veel pijn, zijn haren groeien niet, kan zijn ogen niet sluiten en dat is niet eens het ergste”

In een onverwachte twist heeft een rechter de laatste wilsbeschikking van Hodge nu volledig herschreven. Daardoor heeft Thompson recht op een bungalow ter waarde van 255.000 euro, op het familiedomein. Een uitzonderlijke beslissing, want een expliciete wil normaal niet zomaar herroepen worden. De rechter oordeelde echter dat Hodge “niet in staat was om zijn echtelijke verantwoordelijkheden tegenover zijn jarenlange partner na te komen”. Naast de woning krijg Thompson ook nog 190.000 pond – 216.000 euro – toegekend.

Bekijk de video hieronder voor nog een aangrijpend verhaal van een miljonair die eindigt in de bijstand:

Vader schiet ‘autodief’ dood, maar pas achteraf stelt hij zijn vreselijke vergissing vast

Estelle Cruijff showt haar ultra-afgetrainde lichaam op Instagram – Dit had niemand verwacht..