in ,

Middagdutjes verhogen je hart- en hersengezondheid, vermindert stress en nog veel meer door Zelfmaakideetjes

Wat ik overdag ook doe, ik hou gewoon van een korte siësta in de middag.

Slapen is de zoetste tijd van de dag voor veel mensen zoals ik maar blijkbaar is het ook zeer voordelig.

Deze mini-vakantie overdag is een gemakkelijke manier om te ontspannen en te verjongen, en het lichaam de nodige boost te geven zodat het alles wat er is gebeurd gedurende de dag kan verwerken, zichzelf kan repareren en opnieuw kan instellen voor morgen.

Het gebrek aan slaap kan nadelige gevolgen hebben voor onze gezondheid, maar helaas laat onze hectische levensstijl zelden tijd over voor goede rust.

Chronisch slaaptekort kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen omdat slaap cruciaal is voor de hersenfunctie.

Het is namelijk gekoppeld aan verhoogde activiteit van het sympathische (vecht-of-vlucht) zenuwstelsel.

Dit veroorzaakt op zijn beurt chronische stress die het metabolisme en het circadiane ritme beïnvloedt en leidt tot chronische systemische ontsteking.

 

Dit kan de reden zijn voor uw depressie en angst, diabetes en hart- en vaatziekten, artritis, gewichtstoename, algemene lichaamspijn, maag-darmproblemen, hormonale onbalans en infecties.
Het gebrek aan slaap kan ook stemmingsstoornissen, geheugenproblemen en cognitieve en prestatietekorten veroorzaken.

Daarom kan een middagdutje een grote hulp zijn:

Een studie gepubliceerd in het BMJ Journal, Heart, toonde aan dat het risico op hart- en vaatziekten en hart- en vaatziekten lager was bij mensen die zelfs slechts twee keer per week dutten.

Lees ook  Als de penis van je partner véél te groot is: ‘Was-ie maar 10 centimeter kleiner’

Yue Leng, Ph.D. en Dr. Kristine Yaffe, van de Universiteit van Californië, San Francisco, merkten op: “Hoewel de exacte fysiologische paden die het slapen overdag koppelen aan het risico op [cardiovasculaire aandoeningen] niet duidelijk zijn.

Dit onderzoek draagt ​​bij aan het lopende debat over de gevolgen voor de gezondheid van dutten en suggereert dat het niet alleen de duur is, maar ook de frequentie die ertoe doet. ”

Veel wetenschappers beweren dat 60 tot 90 minuten dutten net zo goed voor de hersenen kan zijn als een volledige nachtrust.

Een studie van Harvard University uit 2010 toonde aan dat zelfs korte dutjes geheugen en leermogelijkheden stimuleren

Bill Anthony, een Amerikaanse psycholoog en directeur van het Harvard University Psychiatric Rehabilitation Centre beweert dat dutjes de cortisolspiegels in het lichaam drastisch verlagen.

Tegenwoordig houden onze stressvolle levensstijlen het sympathische zenuwstelsel constant actief, waardoor de afgifte van epinefrine (aka-adrenaline) in uw bloedbaan wordt geactiveerd en de cortisolspiegels toenemen.

Zelfs een kort dutje in de middag verhoogt de alertheid en reactietijd en helpt ons minder impulsief en meer tolerant voor frustratie te worden.

Lees ook  En daarom zijn mensen met bruine ogen eigenlijk net even iets beter in alles! ;)

Promovendus Jennifer Goldschmied van de Universiteit van Michigan legt uit: “Frustratietolerantie is een facet van emotieregulatie.

Ik vermoed dat slapen ons meer afstand geeft [van een emotionele gebeurtenis] – het gaat niet alleen om het verstrijken van de tijd.

” Een dutje bleek zelfs efficiënter te zijn dan cafeïne in termen van het verbeteren van het perceptueel leren en geheugenconsolidatie.

Hoewel je misschien alle voordelen van dutjes kent, heb je misschien niet genoeg tijd om midden in de dag een dutje van 90 minuten te doen.

De meeste experts leggen uit dat als je niet slaapt, 20-30 minuten dutten voldoende is om je te vernieuwen.

Dit is wat je kunt verwachten van je dutje:

• 20-minuten dutje: verbetert mentale alertheid, geheugen en motorische vaardigheden.
• 20 tot 30 minuten dutje: verhoogt het geheugen en de creativiteit
• 30 tot 60 minuten dutje: verbetert uw beslissingsvaardigheden en geheugen
• 60 tot 90 minuten dutje: dit is het meest voordelige dutje, want het zorgt voor REM-slaap, herstart de hersenen en verbetert je probleemoplossende vaardigheden.

Kies een donkere en rustige kamer, met een comfortabele temperatuur. Sommige studies suggereren dat alleen tijd doorbrengen in bed gunstig kan zijn, maar het is beter om te proberen en een dutje te doen.

Schikbarend: Na een week slecht slapen kun je al 1 kilo aankomen

Handige opa bouwt een prachtige roze caravan voor zijn kleindochter tijdens de lockdown!