in

Met slechts 3 ingrediënten haal je zelfs de meest hardnekkige olie- en vetvlekken uit je kleding!

Is er iets mis gegaan bij het vervangen van de olie van je auto? Heb je iets te enthousiast gefrituurd en zit je hele schort onder? Geen nood! Hieronder staat beschreven hoe je hardnekkige olie- en vetvlekken uit je kleding krijgt.

We staan lekker te koken en opeens krijg je een spat vet in je kleding; wat nu? Olie en vet kunnen lelijke vlekken op je kleding achterlaten die soms lastig te verwijderen zijn. Vooral als de olie uitgesmeerd is, wordt het een lastige klus om het er helemaal uit te krijgen.

Lees ook  AUW! Dit is dus de reden dat je nóóit een patatzakje mét satéprikker moet plat slaan

Veel mensen denken dat hun kleren met olievlekken voorgoed om zeep zijn, maar niets is minder waar! Gelukkig is het mogelijk om zelfs de meest hardnekkige olie- en vetvlekken uit je kleding te krijgen. Alles wat je nodig hebt is afwasmiddel, WD-40, baksoda, een tandenborstel, een stuk karton en wattenstaafjes.

Leg het stuk karton tussen de voor- en achterkant van het shirt zodat je de kant waar geen vlek op zit niet lelijk maakt. Spray WD-40 op de vlek en gebruik een wattenstaafje om het in te wrijven.

Giet vervolgens wat baksoda over de vlek.

Lees ook  Verdachte stopt tijdens politie-achtervolging om te tanken [+Video]

Gebruik de tandenborstel om het baksoda in de vlek te wrijven.

Dit is hoe het eruit moet zien voordat je aan de slag gaat met afwasmiddel.

Spuit vervolgens wat afwasmiddel op het geheel.

Schrob, schrob, schrob!

Gooi het shirt in de wasmachine en het komt er weer zo goed als nieuw uit!

Mocht je nog een vlek zien, dan kun je dit proces gerust herhalen. Vergeet deze nuttige tip niet te delen met je vrienden op Facebook zodat we allemaal kunnen genieten van schone en frisse kleding zónder olie- en vetvlekken!

Zo maak je zelf een sinaasappel geurkaars in minder dan 1 minuut!

Hij Legde een hardgekookt ei in een glas water. 3 seconden later? Dit is SUPER handig!