in

Met rode ogen drukt de vader de 9 maanden oude dode tweelingen tegen zich aan. Hun dood is zo volkomen zinloos!

Met verstard gezicht drukt Abdel Hameed Alyousef zijn grootste schat dicht tegen zijn borst. Het zijn zijn 9 maanden oude tweelingskinderen Ahmed und Aya. En ze zijn beide dood.

Bij een gifgasaanval in de Syrische stad Kahn Sheikhoun zijn niet alleen de kinderen van de 29-jarige man om het leven gekomen, maar ook zijn vrouw en nog meer dan 80 andere mensen.

Lees ook  Haren van 2-jarige Julen gevonden in Spaanse put

Als Abdel op dinsdag om zes uur in de vroegte wakker wordt, merkt hij dat hij moeilijk ademt. Hij haalt zijn vrouw en baby’s uit zijn huis. Maar dan zakt hij tussen velen andere midden op straat in elkaar. De familievader kan na meerdere uren in het ziekenhuis gered worden. Maar voor zijn familie komt zijn hulp te laat.

Lees ook  Een op hol geslagen blondine arresteren… Niet zou eenvoudig als het lijkt! (video)

De foto van de vertwijfelde vader die afscheid moet nemen van zijn dode kinderen gaan de hele wereld over. Ahmed en Aya zijn weer een voorbeeld van hoe onschuldige slachtoffers een zinloze dood in de oorlog vinden.

Toen deze moeder met haar 4-jarig dochter naar buiten ging, had ze geen idee dat ze meteen de uitspraak van haar leven zou horen

De man ziet een dier in nood langs de weg – wat hij dan doet is zo ongelofelijk mooi!