in

Met maar 11 jaar werd hij in de steek gelaten door zijn moeder samen met 3 broertjes. Maar toen de politie hun thuis bezochten konden ze niet geloven wat ze zagen

Een familie hebben is een grote verantwoordelijkheid. En dat weet Juan Pablo, een Colombiaans jongetjes van maar 11, uit de eerste hand. Van de ene dag op de andere werd hij met de rauwe werkelijkheid geconfronteerd.

 Een tragedie viel op hun familie: zijn moeder liet hem en zijn 3 kleine broertjes aan hun lot over, terwijl over de vader niets bekend is. Juan Pablo en zijn broers bleven alleen op de wereld achter.

Maar in plaats van zich gewonnen te geven, besloot hij zelf de teugels van zijn leven in handen te nemen: iedere dag, na school bedelde Juan Pablo op de straten van de Paraíso-wijk in Bogotá om eten voor zijn broertjes. Hij voedde ze en kleedde ze met het weinige dat ze hadden en wat hij af en toe tussen het vuil moest zoeken.

Lees ook  De pestkop besluipt zijn slachtoffer langs achter. Maar met zijn reactie na 19 seconden had hij geen rekening gehouden.

En zo gingen de dagen voorbij, totdat op een avond een buur de politie waarschuwde toen hij kermen vanuit het huis hoorde.

Maar toen de agenten bij het huis aankwamen konden ze het niet geloven: tegen alle vooruizichten in waren de kinderen prima gevoed en gezond. Juan Pablo voedde ze alleen op en hij deed het heel goed.

Niemand weet hoe lang ze in die situatie verkeerden, maar het lijkt erop dat onze kleine held het behoorlijk goed deed. Nu zijn zijn broers en hij onder voogdij van de autoriteiten en men weet nog steeds niets over zijn ouders.

Lees ook  Deze zwangere werd levend begraven en verloor haar baby. Een jaar later kan ze niet geloven wat de artsen haar vertellen

Hier kun je de video van het bericht zien.

Juan Pablo is een held geworden in de gemeenschap, een volwassenheid demonstrerend die men niet vaak bij zulke jonge kinderen ziet.

Wakend over het welzijn van alle leden van zijn familie, net als het zorgen voor eten, bescherming en liefde, is niet eenvoudig. Daarom verdient wat onze held gedaan heeft onze oprechte bewondering. Juan Pablo, je bent super!

Politiewaarschuwing: als een vreemde door de telefoon vraagt “Kunt mij verstaan?”, hang dan snel op – hier is waarom

Hun zoontje van 3 was wel erg stil. Toen ze ontdekten wat er gebeurd was gilden ze het uit van schrik