in

Menselijke resten in drijvende koelkast blijken van 74-jarige Maria: Zoon verdacht

De lichaamsdelen die dinsdag gevonden werden in een koelkast die ronddreef in het Albertkanaal in de Belgische provincie Luik, blijken van een 74-jarige vrouw te zijn. Haar zoon (35) is opgepakt op verdenking van moord.

De plek waar de macabere vondst werd gedaan is slechts 5 kilometer verwijderd van de Nederlandse grens. Een omstander die de koelkast had opgemerkt en aan land bracht, informeerde de politie toen hij een sterke geur waarnam. Toen agenten de koelkast openden, ontdekten ze dat er verschillende menselijke ledematen in zaten.

Meteen werd de link gelegd met een vreemd telefoontje dat tien dagen eerder bij de politie was binnengekomen. Een anonieme beller had toen gemeld dat een zekere Ismael zijn moeder Maria had vermoord in Jemeppe-sur-Meuse, haar in stukken had gesneden en de lichaamsdelen vervolgens in een koelkast had gestopt.

Lees ook
Tamara: Ik ben geboren met een vrouwelijk geslachtsdeel met testikels

Alcohol
De beller leek onder invloed van alcohol en had zijn informatie van een derde – ook niet nuchtere – persoon. Toch ging de politie een kijkje nemen in het huis van de vrouw in kwestie. Alles leek toen in orde te zijn. Agenten doorzochten de hele woning en keken ook in de koelkast en de diepvries. Alles was brandschoon. Buren vertelden dat de vrouw op vakantie was naar Italië met een vriend.

Toen het telefoontje over de koelkast in het Albertkanaal binnenkwam, rook de politie meteen onraad. De zoon van het slachtoffer werd onmiddellijk verdacht, maar bleek aanvankelijk nergens te bespeuren. Hij werd even later, op donderdagochtend, opgepakt in een hotel in Zaventem. Hij zou van plan geweest zijn om naar Korea te vliegen.

Lees ook
Man trilt van angst nadat hij maandenlang door gewelddadige vriendin in elkaar geslagen werd.

Hoofd
Intussen zocht de politie verder naar de rest van het lichaam van het slachtoffer. In de Maas ter hoogte van Wandre zagen agenten opeens een container drijven. Toen ze die openden vonden ze het hoofd en de romp van de 74-jarige Maria.

De vrouw zou volgens bronnen van Sudinfo rond 10 juli vermoord en in stukken gesneden zijn in haar eigen huis. Vervolgens zou hij de koelkast en de container met de lichaamsdelen in de Maas gegooid hebben in de buurt van Jemeppe. Daarna zou hij teruggekeerd zijn naar huis en de hele woning grondig hebben schoongemaakt.

Vrijdag wordt Ismael voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Over zijn motief is nog niets bekend.

Bij deze kermis kan je piemelknuffels winnen: ‘Hij gaat mee naar de slaapkamer’

Huibert raakt verslaafd aan kinderporno en kan zich niet meer bedwingen bij zijn eigen dochter