in

Melisa 11 uit Soest nog altijd vermist nadat ze niet op hockeyclub aan is gekomen, politie uit zorgen

Het 11-jarige meisje uit Soest dat sinds dinsdagmiddag vermist is, is woensdagochtend nog steeds niet terecht. Zij sprak af met vriendinnen om naar haar hockeytraining te gaan, maar vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor. Wel is haar fiets teruggevonden. De politie uit haar zorgen en ook haar moeder slaat alarm: ,,Ik ben er zeker van dat ze is ontvoerd”, zegt ze tegen het AD.

De meiden zouden dinsdagmiddag om 16.15 uur bij een plek afspreken, om gezamenlijk naar MHC Soest te gaan. Toen de vriendinnen haar niet zagen, gingen ze naar haar huis. Daar dachten ze dat ze al naar hockey was, waarna de politie is ingeschakeld.

Deze startte een zoekactie, waarbij volgens naasten de fiets van het meisje is teruggevonden aan het Nassauplantsoen. ,,Dit kan ik nog niet bevestigen”, laat een politiewoordvoerder dinsdag weten, die een scenario van ontvoering niet wil uitsluiten. ,,We houden alle mogelijkheden open.” Woensdagochtend meldt de woordvoerder dat het meisje nog steeds niet terecht is. Er wordt gekeken wat er moet gebeuren om haar op te sporen.

Lees ook
‘Statushouders Utrecht nemen meteen ontslag na verkrijgen huurwoning’

Burgernet
In een burgernet-oproep, die dinsdagavond om 18.30 uur werd gedeeld, werd opgeroepen te helpen zoeken naar de 11-jarige. Ze droeg op het moment van de vermissing hockeykleding van MHC Soest. Het meisje heeft verder een slank postuur, lang donkerblond haar en een grote bril. De burgernet werd om 23.00 uur afgesloten met het bericht dat het meisje nog niet terecht is.

,,Er lopen al tig jaar rechtszaken”, treurt de moeder van het 11-jarige meisje. ,,Mijn ex-partner en ik zijn zo’n tien jaar uit elkaar en hij mag zijn dochter niet zien. Hij dreigde al die tijd om haar te ontvoeren. We hebben dit tegen proberen te houden, gebruikten trackers en camera’s…. maar nu… nu is het hem dus toch gelukt.”

Lees ook
Moeder van omgebrachte Gino (9) dood aangetroffen in haar huis

Hockeyclub MHC Soest laat op Facebook ook van zich horen. Zo wordt de burgernet-oproep gedeeld en staat daarbij: ‘Wij wachten verdere berichtgeving van de politie (ook met betrekking tot hulp bij het zoeken) af.’

Recherche onderzoek vermissing
De politie heeft om 23.18 uur in diverse buurtwhatsappgroepen in Soest een bericht gestuurd. ,,Het meisje wordt nog steeds vermist”, deelt agent Paul Tekstra. ,,De recherche is met het onderzoek bezig. Zij onderzoeken alle informatie die er is. We begrijpen dat iedereen een bijdrage wil leveren om het meisje terug te vinden. Wij verzoeken om (nog) geen acties te starten. Dit zou het onderzoek kunnen belemmeren.”

,,Indien er getuigen zijn of iemand heeft camerabeelden, laat die zich dan melden bij de politie”, sluit Tekstra het appberichtje af. ,,Ik hoop dat ik jullie snel meer informatie kan geven.”

Moeder Patricia laat dochter 8 misbruiken door haar vriend

‘Wonderbaby’ Eli die werd geboren zonder neus overlijdt op tweejarige leeftijd