in

Melanie (27) wint één minuut gratis winkelen, maar houdt de boodschappen niet zelf…

Melanie Kok (27) uit Achterveld had 160 euro aan gratis boodschappen zelf kunnen houden, maar besloot alles aan de Voedselbank van Leusden te doneren. ‘Wat moet ik met zes pakken wasmiddel?’

Je won de hoofdprijs in de ‘Crazy Dorps Bingo’: één minuut gratis graaien in de Achterveldse Spar. Waarom de buit niet zelf houden?

,,Direct na het winnen raakte ik in discussie met vriendinnen over tactieken. Welke producten moet je wel pakken en welke niet? Al snel dacht ik: ik woon op mezelf. Wat moet ik nou met zes pakken wasmiddel en vijf pakken koffie? Ik vroeg aan die vriendinnen naar hun favoriete koffie, zodat ik voor hen ook wat mee kon nemen. Toen bedacht ik me, nou ja, dan kan ik net zo goed álles weggeven. Liefst aan mensen die het echt nodig hebben.”

Lees ook  Roxeanne Hazes ziek van verdriet

En dan binnen die minuut zo veel mogelijk dure producten in je mandje proppen?
,,Dat was wel het originele plan. Maar nadat ik besloot de buit te doneren, bedacht ik een nieuwe tactiek. Het doel was nu zoveel mogelijk houdbare producten inslaan. Daar is bij de Voedselbank altijd vraag naar. Dus plande ik een route langs de ontbijtgranen, thee, pakken sap en douchegel. Ik heb tien jaar bij die Spar gewerkt en weet dus precies waar alles staat. De route heb ik wel tig keer in mijn hoofd afgespeeld. Maar…”

Maar?
,,Toen ik aankwam bleek dat ik me aan de coronalooproute moest houden. Die liep net anders.”

Lees ook  Twee politieagenten uit Rotterdam amuseerden zich met de telefoon van een jongen die voor hen op de vlucht was geslagen.

Dus het hele plan viel in het water?
,,Nee hoor. Ik kwam alsnog langs de meeste producten die ik wilde hebben. Uiteindelijk ging ik die minuut als een kip zonder kop door de winkel. Een kwestie van grijpen wat je grijpen kan. Toen ik na afloop in mijn kar keek, zag ik producten waarvan ik niet eens meer wist dat ik ze had gepakt. Zoals van die gekke koffiecupjes waar je een speciaal koffiezetapparaat voor nodig hebt. Dan had ik beter oploskoffie kunnen pakken.”

Nog producten gemist?
,,De tijd was op voor ik bij de cosmetica-afdeling aankwam. De Spar was zo lief om zelf wat flessen douchegel te doneren.”

Bizar ongeluk: mama valt flauw achter stuur nadat jongen (11) getrokken kies laat zien

Geen mond-op-mondbeademing door corona: ‘Dit gaat levens kosten’