in

Meisje vindt een stervend paard in de gracht en leidt het mee naar huis.

Kelsey en haar moeder waren in de Amerikaanse staat Illinois onderweg naar een vlooienmarkt. Maar in plaats van de gebruikelijke weg te nemen, besluit de moeder van Kelsey om een andere weg in te slaan wat zwaarwichtige gevolgen zou hebben. Want wat ze op het landweggetje aantroffen, choqueerde de twee vrouwen diep.

Een schokkende ontdekking

Toen Kelsey over het landschap uitkeek, zag ze plotseling iets bruin boven het gras uitsteken. De tiener vroeg meteen om de auto te stoppen. Toen ze uitgestapt was en begreep wat ze vanuit de auto gezien had, liepen de koude rillingen over haar rug: in de gracht lag een paard dat nog amper vel over been was. Het arme dier was compleet uitgeput en leed zichtbaar helse pijnen.

Kelsey en haar moeder waren sprakeloos. Zoiets hadden ze nog nooit gezien. Voorzichtig helpen ze het paard terug op de been wat geen eenvoudige opgave was. Ze probeerden het dier in hun de laadbak van de auto te leggen, maar het paard was te bang.

Lees ook  Verweesde gorillababy knuffelt zich tegen verzorger aan nadat hij moeder verloor aan illegale dierenhandel

Kelsey wilde het gewonde paard echter onder geen beding achterlaten. Hoewel de situatie uitzichtloos was, wilde ze niet opgeven, totdat ze een ingeving kreeg.

14 kilometer

Ze greep het paard bij de teugels en liep ermee naar huis. De afstand bedroeg echter 14 km waarover het meisje en het paard vier uur deden. Het meisje liet zich daardoor niet afschrikken en fluisterde het paard onderweg voortdurend bemoedigende woorden in het oor.

Uiteindelijk bereikten ze hun doel, waarmee het leed nog niet achter de rug was. Want het paard was er slecht aan toe en had dringend medische verzorging nodig. Het was compleet uitgehongerd. De knoken van het paard staken letterlijk door zijn vacht en zijn rug zat onder de littekens.

Bovendien had hij diepe snijwonden in zijn been …

… en ook de ogen waren zwaar ontstoken.

Een lange revalidatie

Wellicht had het paard zo’n honger geleden dat het zijn vroegere thuis ontvluchtte om voeding te zoeken. Kelsey en haar moeder kunnen niet begrijpen dat een dier zo zwaar mishandeld en verwaarloosd kan worden.

Lees ook  Wreed monster hangt anker van 6 kg aan nek van hond en dumpt hem in rivier

Hoewel het nu van de straat gered werd, betekende dit nog niet dat het paard zou overleven. Omdat Kelsey zich hier maar al te goed van bewust was, sliep ze de eerste vier nachten bij het paard in de stal. Om de twee uur stond ze op om te verzekeren dat het wel goed ging met haar nieuwe patiënt.

De moeder van Kelsey was erg onder de indruk van de toewijding van haar dochter: “Ikzelf ben zelf hooguit twee nachten bij het paard gebleven.”

Kelsey gaf haar beschermeling de naam Sonny. Na enkele dagen zag het er naar uit dat het paard goed reageerde op de uitstekende zorgen. Kelsey bleef zich verder liefdevol om Sonny ontfermen, zodat hij helemaal zou genezen.

Sonny mag zichzelf erg gelukkig prijzen. Moest de moeder van Kelsey niet deze andere weg ingeslagen zijn om de vlooienmarkt te bezoeken, dan zou Sonny vandaag wellicht niet meer in leven zijn.

Bekijk het verhaal van Sonny in de onderstaande video en DEEL deze prachtige redding met je vrienden!

Man verkoopt z’n kat een schop en krijgt onmiddellijk zijn verdiende loon.

Grap van de dag: Boerenpummel wil een baantje bij een chique winkelcentrum in de grote stad.