in

Meisje van 6 ontvoerd – wanneer politie haar vindt, zegt ze 5 woorden die het hele internet choqueren

Een ontvoerd kind is de ergste nachtmerrie van iedere ouder. In de Verenigde Staten verdwijnen elke dag duizenden kinderen. Sommige van deze kinderen worden nooit gevonden, maar gelukkig zijn er anderen die weer thuiskomen.

Onlangs deelde de politie in het Amerikaanse Kentucky een video die tot ver buiten de grenzen van de Verenigde Staten mensen ontroerde. In tegenstelling tot de gebruikelijke video’s die de politie deelt na het filmen tijdens een inval, is een zesjarig meisje de hoofdpersoon in de virale beelden.

Het was op 2 juli dat een zesjarig meisje uit Louisville, Kentucky, in haar buurt aan het fietsen was, toen ze plotseling verdween.

Zodra het nieuws naar buiten kwam dat het meisje was verdwenen, begon een grote en uitgebreide zoekactie. Naast verschillende politieagenten en helikopters werden ook vele vrijwilligers betrokken bij de jacht op het zesjarige meisje en haar daders.

Lees ook  17-jarig meisje verdwenen tijdens joggen, vader vindt koptelefoon met bloedsporen in bos

Zag een man het meisje oppikken
CNN meldde dat verschillende getuigen hadden gezien hoe een meisje werd ontvoerd door een man van in de 40, wat de zoektocht naar de dader vergemakkelijkte.

Politieagent Jason Burba had die dag dienst, en had, zoals hij gewoonlijk doet als hij werkt, een camera aan zijn uniform bevestigd. Die had hij omdat de politie wil vastleggen hoe ze met een moeilijke situatie omgaan. Zowel voor educatieve doeleinden als om de gebeurtenissen met anderen te delen.

Wat op 2 juli op Jasons camera zou worden vastgelegd, raakte de harten van velen.

Politie rekent voortvluchtige in
Als Jason en zijn collega’s de dader op het spoor zijn, rijden ze snel om hem niet kwijt te raken. Ze hebben reden om aan te nemen dat de man het zesjarige meisje in de auto heeft, wat ook zo was.

Lees ook  Man gaat ongedierteplaag te lijf met rook, maar brandt per ongeluk eigen huis af

De camera laat vervolgens zien hoe ze erin slagen de man in te halen, die het doodsbange en verdrietige meisje in zijn auto heeft.

Hartverscheurende woorden van meisje

Als Jason het portier van de auto opent, tilt hij de zesjarige op, die huilt en zegt: “Ik wil mijn vader”. Het zijn woorden die iedereens hart doet barsten.

Volgens de Western Journal was het meisje gelukkig maar 30 minuten weg, dankzij de inzet en het snelle optreden van de politie en het publiek.

Het Amerikaanse politiedepartement deelt de video om volwassenen op te roepen kinderen te trainen in hoe ze zich tegenover vreemden moeten gedragen. Veel kinderen kunnen gemakkelijk voor de gek worden gehouden door te geloven dat de vreemdeling vriendelijk is, of een vriend van de familie.

Vader, 2 dochters en nichtje komen om in auto ongeluk – ‘Wou dat ik haar een laatste keer kon knuffelen’

Ouders willen hun pasgeboren dochter niet en geven haar weg – 25 jaar later is ze uniek in de wereld