in

Meisje neemt wraak op verkrachter: “In bos gelokt zodat broers hem konden opknopen”

Een tienermeisje heeft wraak genomen op een man die haar verkracht had. Ze lokte hem naar een bos, waar haar broers hem ombrachten.

Het 16-jarige meisje uit Zweden zegt dat ze 14 jaar was toen ze verkracht werd door een taxichauffeur. Nu wordt ze ervan beschuldigd hem in de val te hebben gelokt, zodat haar broers hem konden vermoorden.

Ze zou de 26-jarige man in maart een bericht gestuurd hebben, met de vraag of hij haar wilde ontmoeten op een parking bij een natuurgebied, en of hij een fles vodka wilde meebrengen.

Lees ook
Doden Oudesluis: 18-jarige man en 66-jarige vrouw

Het afspraakje ging door, maar verliep niet zoals de man gedacht had. Hij werd gewurgd door de vier broers van het meisje, die hem uiteindelijk opknoopten aan een touw.

Volgens de openbare aanklager heeft de man waarschijnlijk ernstig geleden in zijn laatste momenten, schrijft The Sun.

De taxichauffeur werd pas enkele weken later teruggevonden, omdat zijn auto bedekt was geraakt door een pak sneeuw.

De vier broers ontkennen alle aanklachten tegen hen, maar het meisje heeft wel toegegeven dat ze de man naar het bos lokte. Ze dacht dat hij dan in elkaar geslagen zou worden.

Lees ook
Meisje 5 omgekomen in Alkmaar na aanrijding motorfiets en bakfiets

Er werden DNA-sporen van de beklaagden aangetroffen in de wagen van het slachtoffer en op het touw dat gebruikt werd. Onderzoek wees ook uit dat ze geld hadden overgeschreven van zijn rekening naar de hunne. Er werden ook enkele spullen van de man teruggevonden in hun huis.

De politie geeft toe dat ze de klacht van het meisje over de verkrachting beter hadden moeten opvolgen: “Als je het tot in het extreme doortrekt, hadden we theoretisch gezien een moord kunnen voorkomen.”

Hulpdiensten rukken massaal uit naar straat Rob de Nijs voor reanimatie

Rob de Nijs (80) ligt op sterven