in

Meisje dat mishandeld werd door moeder was dolblij op het politiebureau: ‘Dit is beste dag van mijn leven’

Een 48-jarige dove vrouw uit Utrecht wordt vervolgd omdat zij haar drie kinderen – twee jongens en een meisje – jarenlang mishandeld, verwaarloosd en gekleineerd zou hebben.

Zij liet hen rondlopen in oude, vervuilde kleding en ze kregen slecht te eten. Als ze haar roes wilde uitslapen, sloot ze het meisje (6) op in haar kamer door de deur aan de buitenkant af te grendelen.

De zaak komt aan het licht als de twee zonen – zij zijn dan begin 20- op 2 maart 2019 de politie bellen.

Omdat ze zich niet meer veilig voelen in hun huis en bovenal willen dat hun moeder hulp krijgt.

Met hun noodkreet hopen ze ook te bereiken dat hun jonge zusje voortaan gevrijwaard blijft van dat waar ze alledrie jarenlang aan zijn blootgesteld.

Nooit doen ze goed, vrijwel elke dag krijgen ze te horen dat ze niets waard zijn, dom of idioot. In 2016 viel de vader weg uit het gezin.

Hij was volgens de verdachte vrouw én de kinderen de grote agressor in huis. Had heel losse handen en ging voorop in het kleineren.

Zijn dood voelde weliswaar als een bevrijding, maar de problemen etterden door nadien. Eén zoon verzuchtte bij de politie: ,,Opvoeden? Ze kán het gewoon niet.’’

”Ik zou hen mishandeld hebben? Ik ben 1.43 meter lang, weeg 50 kilo, zij zijn bomen van kerels”
– Verdachte

Fruitvliegjes en lege flessen
In het huis liggen – zo constateren agenten – overal drankflessen, fruitvliegjes zwermen rond. Ze treffen de dochter die onder haar pyjama een rompertje draagt dat voor baby’s is bestemd.

Lees ook  Verschrikkelijk nieuws voor Jaimie Vaes: ‘Geen woorden voor’

En wat doet die haak aan de buitenkant van de slaapkamerdeur? Als het meisje op het politiebureau is, zegt ze dat dit ‘de beste dag van mijn leven is’. Ze is dolblij dat ze mag douchen.

Buren bevestigen dat ze vaak geschreeuw hoorden, en de kinderen vaak urenlang huilden. Ze vertellen ook hoe verwaarloosd ze erbij lopen, en dat ze stinken.

Het past bij het beeld dat de agenten aantroffen. Ze noteren dat ‘mevrouw zo dronken is dat er met haar niet te communiceren valt’.

Volgens de verdachte en haar raadsvrouw ligt daarin de crux van de zaak. Want…de moeder is doof.

Heeft op het moment van het politiebezoek zowel haar gehoorapparaat niet in als haar bril niet op.

,,Dan hoor ik niets en zie heel weinig. Logisch dat er met mij niet te communiceren viel en ik een rare indruk maakte. Ik had wat glaasjes gedronken, maar was niet dronken.’’

‘Losgeslagen stieren’
Ze ontkent alle aantijgingen ten stelligste. ,,Ik wil niet lelijk spreken over mijn zoons, maar met hen is het nodige mis.

Ze zijn autistisch, drinken en gebruiken op hun kamer. Het zijn soms losgeslagen stieren. Ik zou hen mishandeld hebben? Ik ben 1.43 meter lang, weeg 50 kilo, zij zijn bomen van kerels.

Ze wilden de macht in huis overnemen. Oude kleding? Dat was een bewuste keuze, zodat ze lekker konden spelen. Niet in hoefden te zitten over een vlek of een scheur.

Lees ook  Derde overlijden na inenting met AstraZeneca in ons land

En bij dat politiebezoek was mijn dochter ziek, ze had oude kleding aan omdat het dan niet erg is dat ze die onder zou spugen.’’

”Moeder mag in strafeis voelen wat ze haar kinderen heeft aangedaan”
– Aanklager

En die haak dan? ,,De politie kijkt selectief. Dat is uit veiligheid. Als ik ga slapen, hoor ik niets. Weet u hoe dat is?

Ik was bang dat ik mijn dochter onderaan de trap zou vinden, en ik door haar geroep heen zou zijn geslapen.

Bij elk geluid dat zij maakt, gaat bij mij een flitssignaal af, zodat ik naar haar toe kan. Dat mijn kinderen zeggen dat ze daar ook voor straf werden opgesloten, is een verzinsel.’’

Geestelijk beschadigd
De openbaar aanklager eist 29 dagen cel, een taakstraf van 240 uur waarvan 100 uur voorwaardelijk en een contactverbod met haar kinderen voor vijf jaar. ,

,Ze hebben rust nodig, zijn geestelijk flink beschadigd. Moeder mag voelen wat ze hen heeft aangedaan.’’

Een bizarre eis, zegt de raadsvrouw van de verdachte. ,,Dit verdient cliënte niet, ze heeft jarenlang klappen opgevangen voor haar kinderen.

Deze zaak lag drie jaar op de plank. Ze is al gestraft; haar dochter is uit huis geplaatst, ze ziet haar zoons niet meer.’’ De rechtbank neemt vier weken de tijd om na te denken over het vonnis.

Rolf heeft 278 piercings op zijn jongeheer: “Ik heb nog steeds geweldige seks”

Vrouw 62 krijgt laatste waarschuwing voor kweken wiet: ‘Probeer wat leukers, orchideeën of zo’