in

Meisje 5 bevrijd uit woning vol afval, moeder aangehouden

Hulpverleners hebben gisteren in Moskou een 5-jarig meisje bevrijd uit een appartement vol zakken met vuilnis en ander afval.

De 47-jarige moeder van het meisje zit in de cel. Ze had haar dochter dagenlang alleen achtergelaten, meldden Russische officials. De peuter is opgenomen op de intensive-care afdeling van een ziekenhuis.

De Russische Onderzoekscommissie, Ruslands belangrijkste onderzoeksinstantie, heeft de moeder van het meisje aangehouden en stelde een strafrechtelijk onderzoek in op verdenking van ‘samenzwering tot moord’.

Het onderzoeksorgaan gaf geen informatie over de toestand van het meisje. Dat werd gisteren bevrijd uit het appartement vol zakken met vuilnis, plastic flessen, ogenschijnlijk kapotgeslagen meubilair en muren en plafonds die onder de viezigheid en verfspatten zaten.

Zorgwekkend
Volgens de Russische Kinderombudsman lijkt het meisje, geïdentificeerd als Lyuba, niet te kunnen praten. ,,Elk stukje fruit of ander voedsel dat we haar aanbieden, wil ze eerst ruiken.

Lees ook  Verdrietige dag voor Beau

Pas daarna neemt het ze in haar handen. Erg zorgwekkend om te zien’’, verklaarde Anna Kuznetsova tegenover Russische persbureaus.

,,Het meisje heeft ook niet geleerd in een bed te slapen waardoor het bijzonder lastig voor ons is om haar in slaap te brengen.’’

” Het meisje lijkt niet te kunnen praten, wil elk stukje voedsel eerst ruiken, is bang voor water en heeft niet geleerd hoe ze in een bed moet slapen. ”

– Anna Kuznetsova, Russische Kinderombudsman

Water en elektriciteit in het appartement waren volgens haar afgesloten. ,,Het meisje is zelfs bang voor water’’, vervolgde de Kinderombudsman.

Lees ook  De 52-jarige danst op het feest en wordt onwel. Als de dokters haar broek zien weten ze wat haar bijna gedood heeft.

,,Je moet er niet aan denken wat er met het kind gebeurd zou zijn als niet was in gegrepen en de moeder niet meer zou zijn komen opdagen.’’

De moeder zei tijdens haar verhoor door de Onderzoekscommissie dat ze haar dochtertje voor “korte periodes” moest achterlaten om naar haar werk te gaan.

Gehuil en stank
Omwonenden hadden naar verluidt geklaagd over het huilende kind en de stank die uit het appartement kwam.

Maar de politie had aanvankelijk geweigerd op te treden. Een andere politie-eenheid alarmeerde zondag de hulpdiensten om de deur open te breken.

Buren geïnterviewd door de Russische staatstelevisie verklaarden dat de moeder van het meisje nogal op zichzelf was en dat haar gedrag geen argwaan wekte.

Je eigen pistachenootjes boom hebben? Wij laten zien hoe je dat doet met een pistachenootje uit de supermarkt!

Moeder van meisje’ (5) dat bevrijd werd uit appartement vol afval: “Ik voedde haar op in goede omstandigheden”