in

Meisje 10 opgesloten in klaslokaal en hardhandig aangepakt door leerkracht van basisschool

Op 23 juni heeft een moeder aanklacht ingediend bij de politie tegen een Nederlandstalige school in het Belgische Sint-Gillis. Een leerkracht zou haar 10-jarige dochter hebben opgesloten in de klas en zich gewelddadig hebben gedragen jegens het kind. Dat schrijft Sudinfo.

De feiten zouden eveneens hebben plaatsgevonden op 23 juni, in de basisschool Balder (GO!) in Sint-Gillis. Het tienjarige meisje zou die dag een vinger in het oog hebben gekregen van een ander klasgenootje. Het meisje liep in tranen naar een leerkracht die, om nog onbekende redenen, zeer boos reageerde schrijft HLN.

Lees ook  Verontruste reacties op klimaatrapport: van 'code rood' tot 'acute noodsituatie'

De leerkracht zou het meisje bruut bij de arm hebben genomen en haar een klaslokaal hebben ingesleurd waarna ze het lokaal ook sloot. Vervolgens kreeg het meisje het bevel om te stoppen met “komedie te spelen”, zo vertelde de moeder na een gesprek met haar dochtertje later aan de politie. Het meisje zou ook enkele keren geslagen zijn.

In paniek kon ze uiteindelijk naar het raam rennen waar ze luid schreeuwde om hulp. De buren merkten haar noodkreten op en belden de politie waarna deze ter plaatse kwamen. Na haar noodkreet zou het meisje nog bij de haren zijn gegrepen om haar zo bij het raam weg te trekken.

Lees ook  ’Party-moeder’ (47) uit Californië opgepakt vanwege wilde seksfeestjes voor haar tienerzoon en vriendjes

Rond het middaguur belde de politie zelf de ouders van het meisje op. Zij beslisten al snel om een klacht in te dienen tegen de leerkracht. Het tienjarige meisje werd na de klacht onderzocht door een arts. Hij stelde vast dat er sprake was van enkele bloeduitstortingen, schaafwonden en merkte op dat het sleutelbeen van haar linkerarm geforceerd was.

De school heeft vooralsnog niet gereageerd op de aanklacht.

Terminaal zieke dochter (74) geeft 96-jarige moeder overdosis medicijnen en probeert zelf ook uit het leven te stappen

Meisje (6) dat uit water in Oudenaarde werd gehaald, is overleden