in

Meerdere vrouwen van fiets getrokken en mishandeld in Amsterdam

Amsterdam – In de nacht van dinsdag op woensdag 13 december hebben op verschillende locaties in Amsterdam geweldsincidenten plaatsgevonden waarbij vrouwen van hun fiets zijn getrokken en mishandeld. De politie heeft die nacht direct een verdachte aangehouden en hij zit voorlopig nog vast. De recherche heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien of mogelijk zelf slachtoffer zijn.

De eerste melding van een mishandeling kwam binnen om 02.15 uur op de Spuistraat, gevolgd door een incident om 02.50 uur op de Elandsgracht. Het mogelijk laatste incident vond plaats op het Centraal Station rond 03.20 uur. In de Spuistraat heeft een oplettende taxichauffeur gezien dat vrouwen van hun fiets werden getrokken of geduwd. De chauffeur heeft direct 112 gebeld. Toegesnelde agenten treffen geen slachtoffers aan in de omgeving, maar de recherche wil graag in contact komen met de eventuele betrokkenen.

Lees ook
Dronken jongeren kopen pony en nemen dier mee in nachtbus voor seks

Heb jij iets gezien?
De recherche heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar vrouwen en eventuele getuigen die in de nacht van dinsdag op woensdag 13 december met deze incidenten te maken hebben gehad of iets hebben gezien of gehoord. Heb je informatie? Laat het de recherche alsjeblieft weten. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Lees ook
Meisje (14) door jongen van fiets getrapt in tunneltje

Isis werd op haar eigen bruiloft verliefd op een ander

Ontdek hoe je in 10 seconden je gasverbruik eenvoudig met 20% kunt verminderen