in

MediaMarkt getroffen door cyberaanval, afhalen en retourneren niet mogelijk

De MediaMarkt wordt op dit moment getroffen door een aanval van hackers. Dat bevestigt een woordvoerster van de elektronicaketen na eerdere berichtgeving door RTL Nieuws, dat spreekt over een aanval met zogeheten gijzelsoftware. Wat voor soort aanval het is, wordt nog onderzocht.

Volgens een woordvoerder treft de aanval het bedrijf door heel Europa. De MediaMarkt-winkels blijven vooralsnog open, maar er kunnen alleen spullen uit de winkels worden afgerekend. Afhalen van bestellingen en retour brengen van producten is niet mogelijk.

Lees ook  Moeder en zoon mishandeld in tuin Sluiskil, twee verdachten opgepakt

Problemen voor klanten
In de vestiging in Den Haag was het aan het begin van de middag rustig, maar liepen verschillende klanten toch tegen de problemen aan. Zo kon een jong stel de televisie die ze wilden hebben niet bestellen en kon een vrouw een abonnement voor een mobiele telefoon niet afsluiten.

Waar het stel aangaf later op de dag nog eens langs te komen, doet de vrouw van het mobiele abonnement dat niet, hoewel ze wel tevreden was met de hulp van het personeel. “Ik ben een persoon van: of ik regel het nu, of niet.”

Lees ook  Jongen (15) overleden na steekpartij in Rotterdam

‘Gebruik computers niet’
RTL meldt op basis van interne documenten dat de winkelketen werknemers vraagt de computers in de winkels niet te gebruiken. Ook zouden de internetkabels uit de kassa’s moeten worden gehaald en mogen systemen niet opnieuw worden opgestart.

Kan jij of ken je iemand die niet genoeg kan krijgen van chocoladepepernoten?! Zoveel calorieën zitten er in!

Eis: 20 maanden cel voor seksueel misbruik op parkeerplaats Duitse discotheek