in

Medewerker redt het leven van een meisje – 1 maand later, is hij geschokt door de brief van zijn baas

De meeste managers verwachten dat zijn of haar medewerkers goede mensen zijn die net een stapje extra zetten. Maar blijkbaar ziet de baas van Dillon Reagan bij een Home Depot in Portland, Oregon dat anders. De 32-jarige Dillon werd ontslagen voor de politie helpen het leven van een klein meisje redden, schrijft KGW.

Het was een gewone dag op het werk, toen een collega van Dillon Reagan hem in paniek aansprak in de ruimte waar gereedschap wordt uitgeleend. Dillon volgde zijn collega naar buiten waar hij een vrouw “Iemand help me alsjeblieft! Hij steelt mijn kind, hij is mijn kind aan het kidnappen!” hoorde schreeuwen.

Dillon en zijn collega kwamen zo snel mogelijk in actie. Ze belden de politie en volgden de kidnapper te voet, op advies van de politie. 10 minuten later was de politie ter plaatse en kon het meisje herenigd worden met haar moeder. Zowel de politie als hun families prezen Dillon en zijn collega voor hun snelle en dappere actie.

Lees ook  “Tumormeisje” heeft na jaren vol pesterijen liefde van haar leven gevonden: “Als hij naar me kijkt, voel ik me mooi”

Maar Dillon zijn baas kon de dappere interventie niet waarderen. Onmiddellijk na de gebeurtenis werd Dillon streng toegesproken.

“Hij zei, ´je hebt onjuist gehandeld. Je had gewoon terug aan het werk moeten gaan,´” vertelt Dillon tegen KGW.

Maar daar bleef het niet bij. Een maand later ontving Dillon een brief waarin werd mede gedeeld dat hij ontslagen was. Hij had niet het beleid van het bedrijf gevolgd.

Nadat Dillon de brief op Facebook publiceerde, zochten journalisten de zaak uit. Home Depot gaf te kennen dat hij het bedrijfsbeleid twee keer in één maand had overtreden. Het eerste incident was dat hij een collega had uitgescholden.

Lees ook  Meisje (17) laat al 4 jaar haar nagels groeien en zó zien ze er nu uit

Het ontslag kon online op flink wat weerstand rekenen. Tienduizenden mensen waren kwaad dat Dillon werd ontslagen terwijl hij het juiste deed. Deze steun aan de 32-jarige had consequenties voor Home Depot, die de beslissing terug draaide en Dillon zijn oude baan opnieuw aanbood. Dillon weigerde in eerste instantie, maar nam het aanbod later aan, schrijft KGW.

Tot op de dag van vandaag heeft Dillon geen spijt van zijn actie.

“We moeten het juiste doen, ongeacht het bedrijfsbeleid of ongeacht wat de mogelijke gevolgen zijn. Wat goed is, staat boven wat beleid is en wat de instructies zijn,” zegt Dillon.

Laten we doen wat de rest van het internet heeft gedaan en Dillon steunen. Aarzel niet om dit artikel te delen en te laten zien dat menselijkheid en heldhaftigheid altijd boven bedrijfsbeleid staan.

Niemand snapt waarom het meisje zich zo raar gedraagt met haar vader – dan kijken ze beter en beseffen de akelige waarheid

Moeder verkoopt wiegje van doodgeboren zoontje in een ´garageverkoop´- 1 week later komt de koper terug met een verrassing