in

Medewerker afvalbedrijf belandt in vuilniswagen en overlijdt: ‘Niemand begrijpt hoe dit kon gebeuren’

Een medewerker van een vuilnisophaaldienst is woensdag om het leven gekomen in Veldhoven. Hij viel in een vuilniswagen. Dat gebeurde even voor het middaguur bij een rotonde aan de Heemweg, vlakbij winkelcentrum City Centrum. Het slachtoffer is een 62-jarige man uit Bergeijk.

Het ging mis ter hoogte van de Heuvelstraat. De brandweer, ambulance en politie rukten met spoed uit. Volgens omstanders is het door die inzet niet mogelijk om het nabijgelegen City Centrum in te komen. Mensen werden weggestuurd.

Lees ook
Vrouwenadvies: dump hem als hij na drie jaar nog geen huwelijksaanzoek heeft gedaan

In de openstaande wagen kijk je tegen een muur van afval. Op straat ligt een berg huisvuil dat de chauffeur na het incident op straat moet hebben gelost, met daarvoor een tent om de omgekomen Bergeijkenaar af te schermen van nieuwsgierige blikken.

De Arbeidsinspectie komt ter plaatse om onderzoek te doen. Het recyclebedrijf waarvoor de vuilnisman werkte, Remondis, is nog druk bezig alle informatie over het ongeval te verzamelen, aldus een woordvoerder. ,,Het is verschrikkelijk. Niemand begrijpt nog hoe het kon gebeuren.”

Lees ook
‘André Hazes jr. gaat er met beste vriendin Monique vandoor’

Zuurstof raakt op: Tweeling 4 sterft slapend in grote houten speelgoedkist

Heftige beelden: ‘Vader weigert transvrouw toegang tot vrouwentoilet waar dochter in zit’