in

Matadoracademie laat tieners onder de ogen van kinderen 24 kalfjes afslachten.

Een stierenvechtenschool lokte heel wat opschudding uit nadat ze tieners 24 kalfjes lieten afslachten onder de ogen van kinderen. We willen onze lezers alvast waarschuwen: de video onderaan dit artikel bevat heftige taferelen en is niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Academies die jongeren trainen om kalfjes te doden, zijn niet ongewoon in Spanje. De steun voor het stierenvechten zou met de jaren wel afgenomen zijn en de roep om de praktijk te verbieden, klinkt alsmaar luider.

Ondanks deze tendens lijkt een school in Colmenar Viejo zich hier niet aan te storen. Onlangs lieten ze op vier dagen tijd twee dozijn kalfjes doden.

Lees ook  Gynaecoloog complimenteert me voor de extra moeite. Ik schaam me dood wanneer ik erachter kom waarom

Beelden gemaakt door dierenrechtenactivisten tonen hoe een groep tieners de kalfjes afslacht onder de ogen van het publiek. Hoewel het geen groot publiek is, zijn er duidelijk ook kinderen aanwezig. Nadat de kalfjes geslacht waren, kregen sommige jongere kinderen de oren van de dieren gepresenteerd als trofee.

Een woordvoerder van Animal Guardians zei dat de precieze leeftijd van de matadors niet precies bepaald kan worden, maar dat sommige studenten al beginnen op de leeftijd van 14.

De kalfjes zijn amper een jaar oud en worden in extreem pijnlijke omstandigheden gedood, en dat alleen maar voor het entertainment van de mens. Deze ‘gevechten’ worden in Spanje beschouwd als ‘praktijkklassen’. In Spanje zouden er ongeveer 50 dergelijke academies bestaan, waarvan er 24 gevestigd zijn in Andalusië.

Lees ook  Jong koppel stelt de verboden vraag in de Hemel – het antwoord doet me hardop lachen!

De kalfjes worden gebruikt omdat ze minder gevaar opleveren voor de mens. Maar de jonge studenten veroorzaken vaak meer lijden omdat ze geen ervaring hebben. De aanvallen die ze lanceren zijn minder fataal waardoor hun lijden nog verlengd wordt.

Er werd een wereldwijde petitie gelanceerd om deze praktijken te doen ophouden. Je kunt deze petitie hier ondertekenen.

De onderstaande video is niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Eindhovenaar die stinkdier sloeg en verdronk krijgt taakstraf.

Zo zag de cast van 13 Reasons Why eruit toen ze kind waren