in

Mark Rutte mogelijk winnaar door fraude? Hertelling nodig?

Na de uitslagen van de EXITPOLL die gisteravond op tv bekend werden gemaakt is flinke discussie onstaan op social media. Om 21:00 uur werd de voorlopige EXITPOLL gepubliceerd en om 21:30 de definitieve EXITPOLL die nagenoeg helemaal gelijk was aan de voorlopige. Terwijl er in sommige steden zoals Nijmegen nog tot 22:25 gestemd werd vanwege de lange wachtrijen omdat de stembiljetten op waren werd op RTL4 al de definitieve EXITPOLL bekend gemaakt waaruit de VVD als grote winnaar naar boven kwam. Veel kiezers denken dat er fraude is gepleegd.

Lees ook  Patricia Paay heeft opvallend nieuwe dubbelganger… Alleen dan iets lekkerder

Verkiezingsfraude ofwel het opzettelijk vervalsen van de verkiezingsprocessen of uitslagen. Hoe groot is de kans dat dit gebeurt in ons eigen Nederland? Op social-media als Twitter en Facebook verschijnen steeds meer foto’s van mensen die beweren dat er fraude is gepleegd.

Komt verkiezingsfraude in Nederland voor?
De Nederlandse staat zal er alles aan doen om het stemproces op juiste gecontroleerde wijze te laten verlopen. Zo zijn er in Nederland de afgelopen decennia dan ook geen gevallen van grootschalige verkiezingsfraude bekend. Het enige bekende voorval is een veroordeling in hoger beroep van een kandidaat gemeenteraadslid in 2008 wegens verkiezingsfraude met een stemcomputer in de gemeente Landerd bij de gemeenteraadsverkiezingen in het jaar 2006.

Lees ook  Deze insect duikt overal op in Nederland: Ze richten THUIS enorme schade aan!

Wilt u graag uw mening laten horen of mee discussiëren over het thema: Verkiezingsfraude in Nederland? Laat dan je mening horen op Facebook onder deze artikel.

Trieste dakloze man zit op dezelfde straathoek sinds 3 jaar, totdat nieuwsgierig moeder stopt om te vragen waarom.

Als je last hebt van kniepijn of iemand kent die dat heeft, dan zou je deze techniek eens moeten proberen