in

Mark (52) bedacht besparing die zijn bedrijf 1,5 miljoen oplevert. Als bedankje kreeg hij bon van 11 euro

“Help ons met jouw idee om te besparen.” Die vraag stelde Argos, een bedrijf dat pakketjes levert, aan hun werknemers in het noordoosten van Engeland. De 52-jarige pakjesbezorger Mark Heslehurst wist meteen wat hij moest voorstellen. Eén van zijn plannen werkte zo goed dat het 1,5 miljoen pond oplevert. Voor de bedenker had het bedrijf ook een cadeautje in gedachten: een geschenkkaart van 10 pond, iets meer dan 11 euro.

Eender welk idee hun werknemers hadden, de bedrijfsleiders wilden het graag weten. De 52-jarige Mark Heslehurst uit Middlesbrough nam de uitdaging dan ook met veel plezier en ging aan het brainstormen. Urenlang dacht hij erover na in zijn bestelwagen waarmee hij pakjes leverde.

Baanbrekend idee

Uiteindelijk leverde Mark een lijstje in met enkele ideetjes via e-mail. Niet zomaar concepten waar iedereen al aan gedacht had, nee, in de ideeën van de alleenstaande vader zagen de bedrijfsleiders zo veel potentieel dat ze hem alles lieten voorstellen in een presentatie op hun kantoor.

Lees ook  De bruidegom zegt tegen de bruid dat ze nu een familie van 3 zijn, en wijst achter haar – Wat ze ziet als ze zicht omdraait had niemand zien aankomen!

Mark stelde voor dat alle chauffeurs van bij Argos enkel nog zouden tanken aan de pompen van Sainsbury. Dat zou extra winstgevend zijn, want Sainsbury had net Argos overgenomen. Zo zou het geld dat ze besteden aan benzine eigenlijk meteen terugvloeien naar hun moederbedrijf. Een logisch, maar heel efficiënt idee.

“Bedankt voor uw energie”

“Eén van de grote bazen bedankte me nog voor de energie die ik er had ingestoken”, vertelde Mark aan Mail Online. Maar daar bleef het bij. Vijf maanden later kreeg elke werknemer een mail met een verandering in het beleid: vanaf nu alleen maar tanken bij Sainsbury. Een beslissing met een immense impact, want nu wordt de winst van die wijziging al geschat op meer dan 1,5 miljoen pond, wat ongeveer gelijk is aan 1,7 miljoen euro.

Lees ook  Tip van de dokter: het eten van je snotjes is goed voor je gezondheid

En Mark? Die kreeg een cadeaubon. Van 10 pond, ongeveer 11 euro. “Dat is een mooi gebaar, maar ik was wel een beetje teleurgesteld eigenlijk”, reageert de man. “De laatste jaren woon ik in een appartement met één slaapkamer, waar ik slaap op een kampeerbedje, omdat ik mijn zoon van veertien graag zijn eigen kamer wil kunnen geven. Ik krijg nu maar 8 euro per uur, een beetje meer was fijn geweest. Of misschien een job die een beetje beter verdient waarin mijn ideeën naar waarde geapprecieerd worden…”

Het bedrijf zelf zegt “dat ze zelf al eerder aan het idee hadden gedacht”.

Opgelet, moeders! Als je merkt dat de huid van je kind blauw wordt, pas dan op voor deze voedingsmiddelen.

4 dingen die je nooit moet doen als je door een teek gebeten bent