in

Maria heeft 2 mannen en een huis vol met speeltjes

Polygamie is een huwelijk, of geregistreerd partnerschap, waarbij een persoon meerdere partners tegelijk heeft en staat tegenover monogamie waarbij sprake is van een huwelijk tussen twee personen. Traditioneel is het monogame huwelijk een huwelijk tussen een man en een vrouw.

In deze aflevering komen ruilt Maria met de polygamische Helene. Wanneer Maria aankomt bij haar nieuwe huis krijgt zij een grote shock te verwerken.

Ze heeft moeite met haar nieuwe leven, want plotseling is zij niet de vrouw van één man, maar van twee! Ze hebben ook nog eens veel stoute speeltjes in huis..

In Nederland wonen zeker 1374 mensen die met minimaal twee vrouwen of mannen tegelijk zijn getrouwd.  Ondanks dat polyamorie steeds vaker in de media komt, zul je in Nederland nog niet snel je buurvrouw romantisch met twee mannen zien ontbijten in de tuin. Monogamie is de norm in ons kikkerlandje. En daarin zijn we geen uitzondering. In vrijwel de gehele westerse wereld zijn monogame relaties de standaard.

In een monogame relatie gaan de partners ermee akkoord dat ze onder geen enkele omstandigheid een andere relatie zoeken. Benieuwd naar het leven van Helene? Bekijk dan de beelden hieronder.

Gehandicapte man in rolstoel door 4 mannen m*shandeld in Amsterdams park.

Moeder van 8 die jaarlijks €34.000 overheidssteun opstrijkt, reist naar Turkije voor borstvergroting van €3.000.