in

Mannen huilen vaker op het werk dan vrouwen

Het kan niemand ontgaan zijn dat een eerdere opmerking van Nobelprijswinnaar Tim Hunt nogal wat ophef heeft veroorzaakt.

Hunt liet zich tijdens een conventie ontvallen dat vrouwen in het laboratorium alleen maar huilebalkjes waren en voor afleiding zorgden.

Inmiddels heeft de biochemicus zijn werk neergelegd door alle tumult rond deze nogal s*ksistische opvatting, maar wijst onderzoek ook nog eens uit dat de beste man helemaal geen gelijk heeft, integendeel zelfs.

Lees ook
Klopt het dat Nederlandse mannen hun reet niet wassen?

Tranentrekkers
Professor Ad Vingerhoets vertelt aan The Guardian over zijn diepgravende onderzoek naar het fenomeen huilen op het werk.

In eerste instantie wees uit dat vrouwen wel degelijk vaker huilden op het werk in vergelijking met mannen, maar tijdens een daadwerkelijke live experiment werd uiteindelijk het tegenovergestelde aangetoond.

Lees ook
Jaloerse echtgenoot lijmt vagijn van vrouw dicht

Het wetenschappelijk onderzoek richtte zich op psychotherapeuten en liet zien dat mannen die dat beroep uitoefenden vaker een traan lieten dan hun vrouwelijke collega’s.

Niets mis mee hoor, al rust er natuurlijk nog wel een klein beetje een taboe op de huilende vent. Daarom, als eerbetoon, enkele emotionele uitbarstingen van échte mannen.

Onderzoek wijst uit: tandenborstels zitten vol poep

Nathan laat zijn vriendin regelmatig uit in winkelcentrum