in

Man wordt onwel en overlijdt kort na coronaprik, verband nog niet bewezen

Een 77-jarige man is maandagochtend in een ziekenhuis overleden nadat hij onwel was geworden op de parkeerplaats van de vaccinatielocatie in Noordwijkerhout (Zuid-Holland).

Hij was vlak daarvoor gevaccineerd met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech, aldus de GGD Hollands Midden.

Het RIVM en het bijwerkingencentrum Lareb zijn geïnformeerd en Lareb zal onderzoek doen naar een mogelijk verband met de vaccinatie, meldt de GGD.

Lees ook  Leven van scholier Anna werd in 1,3 seconde aan puin gereden: ‘Hij reed als een malle’

Medewerkers van de vaccinatielocatie, onder wie een arts en EHBO’ers, hebben zich meteen over hem ontfermd. Aansluitend is hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Even later kwam het nieuws dat de man in het ziekenhuis is overleden, aldus de GGD.

“Wat overblijft zijn vragen. Vragen waarop nu nog geen antwoord te geven is”, zegt de GGD. “We geven steun aan de familie en aan de betrokken medewerkers.

Lees ook  5910 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt flink

De verslagenheid is groot, dit heeft een enorme impact op familie, maar ook op de medewerkers van de priklocatie”, aldus GGD-directeur Sjaak de Gouw.

26 jaar geleden werd koppel met het syndroom van Down historisch – nu heeft Maryanne de liefde van haar leven verloren in corona

Fred (70) sprong in een rijdende vrachtwagen en zette ‘m net op tijd stil