in

Man wil zijn caravan verplaatsen en merkt dan op dat zijn leven in gevaar is. Hij doorleeft enkele ziekmakend angstige momenten…

Sommige taakjes kunnen wel een gevaarlijker uitvallen dan verwacht. Politieagenten en brandweerlui worden dagelijks geconfronteerd met levensbedreigende situaties. Dakleggers leggen hun leven elke werkdag in de schaal. Vrachtwagenchauffeurs staan dag in dag uit bloot van de gevaren van de weg. Dat is wel wat anders dan die ‘9-to-5 job’ op het bureau.

Wanneer Robert McDougal uit Moncks Corner, zijn caravan wil verplaatsen dacht hij dat hij dat varkentje in vijf minuten ging wassen. Hij had immers zijn eigen autosleepbedrijf ‘Hurry Up Towing’ en zag dit taakje dus als een makkie.

Hij stapte in zijn vorklift om de caravan op te pikken maar dan liep het allemaal fout. Hij begreep dat zijn leven in gevaar was en dat hij twintig minuten roerloos moest blijven zitten tot er hulp zou aankomen.

Onder de caravan vond de man een wespennest van bijna 3 meter breed, veel groter dan welk wespennest dan ook dat hij al eerder gezien had. Gelukkig kwam toen Eric McCool aan van ‘McCool’s Wildlife Control and Bee Extractions’. Hij was er klaar voor om dit gigantische nest onder handen te nemen. Hij schatte dat er ongeveer 350 duizend wespen in woonden.

Lees ook  Vader bezocht de gedenkplek van zijn zoon 13 jaar in het geheim, totdat de miljardairs een briefje ophingen

McDougal wist dat gele wespen hun angel niet verliezen als ze steken dus kunnen ze blijven steken. Hij wist ook dat hun gif een volwassen mens fataal kan worden dus zat er niets op dan stil te blijven zitten tot McCool de redding kon beginnen.

McCool lijkt wel geboren voor de job. Eigenhandig haalde de man 37 koninginnen uit het nest.

“Ik zat werkelijk binnenin het nest,” zei McCool. “Het was warm en stoffig. Het leek op gevangen zitten tussen honderd kussens en ik kon de dieren over mijn pak voelen kruipen.”

McCool doet deze job nu al 20 jaar. Hij geeft toe dat hij al 6000 keer gestoken werd en hij is het ondertussen gewoon. Hoewel de meeste van zijn collega’s chemische stoffen gebruiken om de dieren uit te drijven doet McCool het op een andere manier. Hij gebruikt stofzuigers en grijpzakken.

Lees ook  Tientallen danseressen geven een schooloptreden met geweldig voetenwerk

“Dit nest vernietigen met chemische stoffen was zo goed als onmogelijk. Het was gewoon te groot,” zei McCool.

Hij zei overigens ook dat jij maar één nest in zijn carrière had gezien dat in de buurt kwam van dit exemplaar. Hij vond dat nest in Charleston County in de jaren ’90. Het ging om een bijennest van ongeveer 250 duizend werkbijen.

Zo blijkt maar dat er voor iedereen een taak is weggelegd. Gelukkig koos McCool voor insectenbestrijding en ontwikkelde zich tot expert. We zijn er zeker van dat McDougal de man eeuwig dankbaar is.

Deel dit verhaal met je familie en vrienden op Facebook.

Papa is kapot van de brief die zijn 15-jarige zoon achterliet. Dan ziet hij dat er een P.S. geschreven staat.

Een bruidegom draait zich om en ziet zijn kersverse bruid aanwandelen. Ze heeft geen bruidskleed aan… dat had hij even niet zien aankomen!