in

Man verduistert 13 miljoen en geeft 12 miljoen uit op 18+ webcamsite

Miljoenen dollars zijn er verduisterd uit het ziekenfonds van de medische afdeling van een universiteit in de Amerikaanse staat Florida. De dader gaf het overgrote deel daarvan uit op een 18+ site.

Het gaat om de 59-jarige Ralph Puglisi, voormalig accountmanager bij een nonprofit-organisatie, gelieerd aan de universiteit. De beste man heeft volgens CTV News inmiddels toegegeven dat hij inderdaad miljoenen dollars heeft weggesluisd naar zichzelf, om het vervolgens snoeihard te spenderen in de plakkerige krochten van het internet.

Miljoenen dollars
In totaal gaat het om ruim 13 miljoen pegels. Een giga-bedrag, waarvan Puglisi het grootste deel – lees: 12 miljoen dollar – uitgaf op een website waar webcamdames zich tegen betaling uitkleden en live allerlei sekshandelingen uitvoeren. Bezoekers kunnen daar een profiel aanmaken en zich abonneren op verschillende kanalen.

Lees ook  Pleegouders krijgen mail van beruchte sekte na vermissing 11-jarige dochter

En dat is precies wat de 59-jarige accountmanager deed. Hij gaf miljoenen uit door dames geld te doneren en tegen betaling lid te worden van kanalen. Maar Puglisi ging nog iets verder dan dat; hij liet sommige dollars terugvloeien naar z’n eigen rekening. Dit deed de Amerikaan door lid te worden van een kanaal dat onder beheer stond van de verloofde van z’n stiefzoon. Zij pakte dan 40%, Puglisi de rest. In totaal ging dat om zo’n 750.000 dollar.

Paar ton reiskosten en meer
Naast het gesjoemel via de pikante website zou de inmiddels werkloze accountmanager ook een relatief klein gedeelte van het geld op andere manieren hebben doorgesluisd naar z’n persoonlijke bankrekening, bijvoorbeeld via z’n eigen bedrijf. Het ging daarbij om bijna vier ton aan reiskosten, een kleine 2 ton voor de huur van een familielid en 120.000 dollar om z’n huis een opknapbeurt te geven. Voor niets gaat immers de zon op.

Lees ook  17-jarig meisje verdwenen tijdens joggen, vader vindt koptelefoon met bloedsporen in bos

Kortom, van honderden, zo niet duizenden uren kijkplezier op internet, tot een make over van z’n optrekje, Puglisi heeft het er flink van genomen de afgelopen jaren. Tot eind 2020 dan. Daarna, in november vorig jaar, viel hij door de mand. Er hangt Ralph Puglisi een gevangenisstraf tot wel 20 jaar boven het hoofd.

Taliban in de botsauto’s na overnemen van pretpark bij Kabul

Man verovert wereldrecord door tijdens zijn leven 32.340 Big Macs te eten