in

Man steekt jeugdvriend in de buik tijdens discussie

Een 31-jarige man uit Middelkerke hangt een effectieve celstraf van vier jaar boven het hoofd voor een poging tot doodslag op zijn jeugdvriend.

N.D. stak de Oostendenaar op 20 april met een mes in de buik tijdens een discussie. Het slachtoffer verkeerde even in levensgevaar.

De feiten vonden op de middag plaats langs de Brugsesteenweg in Oostende. N.D. en het slachtoffer waren al jarenlang vrienden en hadden die dag afgesproken om wat cannabis te kopen.

De Middelkerkenaar daagde echter te laat op, waardoor het slachtoffer kwaad reageerde. In de daaropvolgende discussie kreeg de man een messteek in zijn buik.

Lees ook  Hoogbejaarde man (93) in woning overvallen door twee 'forse vrouwen'

Wat er precies gebeurde, is niet helemaal duidelijk, want van de steekpartij zelf waren geen getuigen.

N.D. beweert dat het slachtoffer hém achtervolgde met een mes en dat hij in een schermutseling het mes in diens buik plantte. Hij vraagt de vrijspraak op basis van wettige zelfverdediging.

Volgens de wetsdokter staat het echter vast dat de beklaagde het mes in zijn handen had en een duidelijke steekbeweging moet gemaakt hebben.

Lees ook  Deze familieruzie in dordrecht loopt totaal uit de hand

Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis en onderging daar meteen een operatie. Uiteindelijk stabiliseerde zijn toestand zich.

De Oostendenaar kon niet leven met de beweringen van de beklaagde en liet dat woensdagmorgen in de rechtszaal duidelijk blijken.

De zitting verliep dan ook bijzonder tumultueus en het woedende slachtoffer werd uiteindelijk zelfs onder begeleiding van de politie naar buiten begeleid. “Amuseer je in de gevangenis en doe de groeten op de wandeling!”, riep hij uit. Uitspraak op 12 juli.

Waarom koppels na lange tijd trouwen én snel weer scheiden

KFC is begonnen met het verkopen van gefrituurde kippenvel. Dit ziet er zó lekker uit!