in

Man steekt dakloze in brand in Brussel enkele uren na verlaten gevangenis

Bij het Zuidstation in Brussel heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een man – die diezelfde dag de gevangenis had verlaten – een dakloze in brand gestoken.

Zaterdag rond 3u30 is de federale spoorwegpolitie opgeroepen voor een brand en een verbrande persoon in het metrostation Brussel Zuid.

Het slachtoffer (een man) bleek zwaar gewond en verkeerde in levensgevaar. Zijn toestand is momenteel nog steeds kritiek maar wel stabiel.

Het parket van Brussel werd gecontacteerd over deze feiten en heeft het labo van de federale gerechtelijke politie ter plaatste gevraagd. Er werd eveneens een wetsdokter aangesteld.

Lees ook  Verontruste reacties op klimaatrapport: van 'code rood' tot 'acute noodsituatie'

Zaterdagochtend, niet lang na de tussenkomst van de politie, kon een verdachte geïdentificeerd en gearresteerd worden.

Hij is gisteren in de loop van de dag verhoord en zal vandaag ter beschikking van de onderzoeksrechter worden gesteld, zo bevestigt Willemien Baert van het parket van Brussel bij HLN LIVE.

Het zou volgens Sudinfo gaan om de 34-jarige Poolse Wieslaw R.D., maar dat is nog niet bevestigd door het parket.

Deze man had juist op vrijdag de gevangenis van Sint-Gillis verlaten. Hij had acht maanden vastgezeten voor een reeks diefstallen.

Lees ook  Twee mensen doodgeschoten, schutter voortvluchtig

Het gruwelijke tafereel is volledig vastgelegd door bewakingscamera’s. Daarop is te zien hoe de man met een aansteker een dakloze – terwijl die lag te slapen – in brand stak. Hij had zijn slachtoffer net daarvoor met kranten bedekt.

Een onderzoek naar de feiten van poging doodslag ingevolge een brand is lopende om de exacte omstandigheden van de feiten uit te klaren. In het belang van het onderzoek geeft het parket geen verdere commentaar.

Gestolen Belgische wedstrijdduiven aangetroffen, Oekraïners en Rotterdammer opgepakt

Nederlandse matroos (21) eist schadevergoeding Britse marine na ver krachting tijdens missie