in

Man steekt broer neer na ruzie om laatste frikandel in pan

DEN HAAG – Een steekpartij in april van dit jaar in Den Haag blijkt het gevolg te zijn van een ruzie tussen twee broers. De ruzie speelde zich af in het huis van hun vader aan de Ferrandweg in het stadsdeel Laak. Eén van de broers, de 44-jarige Hakan T., heeft de ander neergestoken. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt hem voor poging tot doodslag.

Omwonenden hoorden om 12.30 uur op 11 april steeds harder geschreeuw uit de woning aan de Ferrandweg. Ze zagen later een gewonde man met bebloed T-shirt op straat staan. Hij moest met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden, waar de dokters vaststelden dat er sprake was van een klaplong.

Lees ook
Nieuwe trend bij de mannen: de ‘apenstaart baard’

Volgens het OM heeft de verdachte zijn broer gestoken in zijn schouders en rug, en mogelijk ook in zijn gezicht. De verwondingen hadden kunnen leiden tot het overlijden van het slachtoffer, aldus het OM. Dat bestreed de advocaat van Hakan woensdag bij de Haagse rechtbank, tijdens de eerste pro forma zitting in deze zaak. ‘Mijn cliënt heeft niet met opzet gestoken’, zo zei hij. Hij vond dat de verdachte inmiddels lang genoeg vastgezeten heeft.

Lees ook
Naakte man masturbeert in park en jaagt vrouw schrik aan

Frikandel
Volgens hem kregen beide mannen ruzie over de laatste frikandel in de pan. Hakan T. zelf verklaarde dat zijn gezin ‘heel veel pijn’ heeft door zijn gevangenhouding. ‘Was ik maar nooit naar het huis van mijn vader gegaan, om te eten met mijn broer’, verzuchtte hij in de rechtszaal.

De rechtbank meent dat de samenleving door de steekpartij is geschokt. De beschuldiging van een poging tot doodslag is bovendien zo ernstig dat Hakan T. langer moet vastzitten. De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 19 september.

Parkbezoeker maakt horrorbeelden van zwembad in Park Hengelhoef van Peter Gillis

Katrien (36) ‘Mijn man Wim laten vermoorden was de enige oplossing’