in

Man schiet zijn vrouw in het gezicht. Vrouwen, wees gewaarschuwd voor mannen die je beter uit de weg gaat!

Connie en Tom Culp kennen elkaar reeds van toen ze 15 waren. Ze werden verliefd en alles leek op rozen te lopen. Ze touwden en kregen twee kinderen. Natuurlijk hadden ze ook af en toe ruzie maar dat viel al bij al nog mee. Connie was een zeer aantrekkelijke vrouw. Het was precies dit feit dat Tom deed veranderen. Hij liet zich door zijn afgunst leiden.

“Hij was zo jaloers. Hij gedroeg zich alsof alle mannen achter me liepen. Maar het probleem lag helemaal niet bij de andere mannen. De klanten van het café waar ik werkte vonden me evengoed sympathiek en ik had een prima relatie met mijn collega’s,” vertelt Connie. Verder had het paar regelmatig financiële problemen. Naast levenspartners waren de twee ook gelijke eigenaars van een café dat jammer genoeg niet voldoende geld opbracht. Deze geldproblemen hadden een bijzonder onaangenaam effect op de relatie. Connie vond de problemen niet onoverkomelijk.

Tom deed er veel moeilijker over. Zijn gemoed wisselde met de wind en vaak verloor hij de controle over zijn handelingen. Dan begon hij Connie fysiek te mishandelen. Na elke knokpartij vergaf Connie haar man. Ze begreep dat Tom onder zware druk stond. Ze geloofde dat dit vele vrouwen overkwam, ze was zeker niet de enige. Ook geloofde ze dat Tom haar nog steeds zo graag zag als aan het begin van hun relatie. Hij ging alleen maar door een moeilijke periode. Connie hoopte dat, eens de financiële problemen van de baan waren, alles weer in orde zou komen.

Lees ook  Papa steekt bandopnemer in de zak van 10-jarige zoon en stuurt hem naar school. Hij kan niet geloven wat hij opnam!

Maar soms werd Tom zo woedend dat hij Connie bedreigde. Op een dag zei hij zelfs dat hij Connie zou vermoorden. Connie was ten einde raad. Hoe moest ze met haar man omgaan? Zou Tom met de tijd beter worden? “Hij beledigde me dagelijks en behandelde me als uitschot. Het waren donkere wolken die boven ons dreven, maar ik had nooit gedacht dat de zaken zo zwaar uit de hand zouden lopen. Op een avond verloor Tom zijn verstand,” verhaalt Connie.

Op die dramatische avond in september 2004 ontstond er een zware ruzie tussen de twee. Connie had met een andere man gepraat en dat kon voor Tom niet door de beugel. Dan gebeurde het ondenkbare. Tom veranderde in een monster. Hij pakte een wapen en schoot daarmee Connie in het gezicht. Connie overleefde de aanslag maar ze had wel een groot gat in haar gezicht.

Connie beschrijft het moment in haar eigen woorden. “Ik herinner me het moment precies. Hij pakte het wapen, richtte het op mijn gezicht en schoot. De psychologen kunnen me niet geloven, maar ik herinner me elk detail van dat ogenblik.”

Na het voorval leefde Connie jarenlang met een gat in het midden van haar gezicht. Ze was er compleet onderdoor en haar man zat in de gevangenis. Haar neus, lippen en wangen waren zwaar verminkt.

Lees ook  Zusjes verloren ouders en broer: We laten ons leven niet verpesten

Maar in december 2008 nam haar lot een wending. Ze onderging een gezichtstransplantatie. Het was de eerste gezichtstransplantatie die in Amerika werd uitgevoerd. De ganse operatie duurde 23 uur. Het belangrijkste was dat Connies gezicht de getransplanteerde huid niet zou afstoten. Dat gebeurde gelukkig niet.

Vandaag kan Connie weer een normaal leven leiden. “Het is niet mijn gezicht, maar het is beter dan niets. Ik ben er tevreden mee,” gaf Connie aan.

Connie heeft echter een zeer belangrijke boodschap voor alle vrouwen. “Pas op, let op wat je man tegen je zegt. Als hij zegt dat hij je wat zal aandoen, dan zal hij dat ook doen.” Ook zegt ze, “Een man verandert niet en de situatie wordt alleen maar grimmiger. Het wordt nooit beter.”

In deze video krijg je het relaas over de zieke relatie tussen Connie en Tom.

Als je echtgenoot je beledigt, bedreigt of slaat dan is dat niet iets dat je maar moet aanvaarden. Het zijn alarmsignalen voor een ernstige en gevaarlijke situatie. Wees maar zeker dat de zaken later alleen maar verergeren. Connies gezicht moet vrouwen eraan doen herinneren dat situaties snel kunnen escaleren. De gevolgen kunnen catastrofaal zijn.

Nu heeft Connie een nieuw gezicht en ze is ondertussen gescheiden van haar man. We wensen haar voor het vervolg van haar leven veel geluk toe!

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook!

Dood teruggevonden op huwelijksreis in Egypte: Sofie (32) was vier maanden zwanger

Gooi de schillen van ajuinen niet weg! Dit is wat je ermee kan doen.