in

Man rijdt in op politie Doetinchem, agenten lossen meerdere schoten

De politie in Doetinchem heeft een ruige nacht achter de rug. Een man, verdacht van diefstal, is namelijk op agenten ingereden. Om de man een halt toe te roepen hebben de dienders waarschuwingsschoten gelost.

De 42-jarige verdachte uit Zelhem, iets te noordoosten van Doetinchem, werd door de politie rond 22.30 uur betrapt op het stelen van spullen. Hij was op een bouwplaats aan de Frielinkstraat bezig, toen hij gesnapt werd. De man sloeg daarom op de vlucht en reed in op de aanwezige agenten, die daarop volgens omwonenden vijf á zes keer schoten.

Lees ook  Vrouw (46) valt van paard en wordt na 1,5 uur zoeken in levensgevaar teruggevonden

Gewond
Tijdens een achtervolging verloor de verdachte uiteindelijk de macht over het stuur verloor, zonder toedoen van de politie. De auto sloeg over de kop. Het was voor de politie vervolgens een kleine moeite om de gewonde man in te rekenen en af te voeren. Niet naar de cel, maar naar het ziekenhuis.

Lees ook  Hoogbejaarde man uit Amersfoort overlijdt na babbeltruc door nep-bezorgster, politie zoekt dader

De politie benadrukt dat de verwondingen van de man afkomstig zijn van het ongeluk en niet van de schoten. Hij wordt verdacht van diefstal en poging doodslag. Getuigen van het incident mogen zich melden bij de politie.

Alleen nog hoogstnoodzakelijke huisartsen- en wijkzorg mogelijk

Jan haalt vrouw van dak brandend huis: ‘Ik was bang dat ze zou springen’