in

Man plant bomen elke dag op dezelfde plek. Zo ziet het er 37 jaar later uit

Al sinds 1979 is Jadav Payeng bezig met een vreemde missie. Hij wilde bomen planten en dat is wat hij deed. Maar omdat hij er elke dag een nieuwe bij zette gedurende bijna vier decennia heeft hij eigenhandig een bos geplant dat groter is dan Central Park in Manhattan.

 Omdat hij toegewijd en vasthoudend was, is de bosbouwer er in geslaagd om een eroderend stuk braak liggend land te transformeren in een tropisch paradijs. Zijn heiligdom wordt niet alleen gewaardeerd door menselijke bezoekers, ook meer dan 115 olifanten, neushoorns, herten en tijgers noemen het 550 hectare grote bos hun thuis

Bekijk de foto’s van deze spectaculaire creatie hieronder! Dit is wat je kunt bereiken met toegewijd hard werken…

Payeng droomde over het herstel van zijn eiland Majuli en het naastgelegen Jorhat. Want het prachtige bos dat deze eens bedekte was gekapt en vernietigd en wilde het terug planten en de volgende generaties op de planeet de kans geven om de schoonheid waar hij al opgroeiende zo van hield.

Lees ook  Voor en na: 16 foto’s van vrouwen met en zonder make-up.

Omdat landbouw en menselijke invloeden de natuurlijke schoonheid van Majuli en Jorhat hadden vernietigd, was de enige manier om het terug te laten keren naar zijn maagdelijke schoonheid door middel van handwerk – één boom tegelijk.

Alhoewel iedereen tegen hem zei dat het dwaas was om zelf het regenwoud te herstellen, weigerde hij naar hen te luisteren. In plaats van de pessimisten zijn droom te laten vertrappen, ging hij er elke dag gedurende 37 jaar op uit om een boom te planten – nu heeft hij een bos gecreëerd waar zowel mens en dier van kunnen genieten.

Payeng is een man op een missie. Zijn schepping is belangrijker voor hem dan hemzelf. Dit is was hij pas geleden zei:

“Ik heb hen gezegd, het kappen van mijn bomen zal jullie niets opleveren. Kap mij voordat je mijn bomen kapt!”

In onderstaande video leer je meer over Payeng. Behalve zijn toewijding aan het bos, wil hij kinderen onderwijzen over het milieu.

Het eiland Majuli ligt in de grote Brahmaputra rivier in India.

Lees ook  Taxichauffeur nam per ongeluk vluchtende tbs'ers mee: 'Rijd maar met normale verkeer mee'

“De mens is verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde. Ons onderwijssysteem moedigt kinderen niet aan bomen te planten. De kinderen zijn alleen aangemoedigd bomen te kappen, niet om ze te planten”, zegt Payeng in de video hieronder. “Ik word nu oud, maar ik vertrouw erop dat mijn zonen het bos in leven zullen houden. Ze houden nu al erg van de natuur”.

Kort geleden werd Payeng’s geschiedenis gedeeld op de Facebookpagina van National Geographic. Dit is wat lezers zeiden over zijn verbazingwekkende reis en missie.s

“Ik zou willen dat meer mensen zo zouden zijn. Natuurlijk moeten we af en toe bomen kappen, maar niet zoveel en als mensen bomen kappen zou ik willen dat ze er een terug zetten”.

“Hij is een grote inspiratie. Zijn kennis van het bos is pure praktijk. Boomwortels houden water in de grond en zullen het land voeden”.

Denk je dat meer mensen over de missie van deze man zouden moeten weten?

DEEL nu dit ongelofelijke verhaal met je familie en vrienden op Facebook!

Toen dit meisje het podium opkwam wist niemand dat ze de jury aan het huilen zou brengen. Wauw!

Het kleine kale meisje aan de slang staat onzeker op de beentjes. Maar bij 0:16 tovert ze miljoenen een lach op het gezicht.