in

Man overlijdt nadat het echtpaar ruzie heeft – nu heeft de vrouw een belangrijke boodschap voor iedereen

“Ga nooit boos naar bed.” Het is iets wat bijna elk jong koppel hoort.

Maar voor deze moeder van drie kinderen in Somerset, Engeland, bleek het niet luisteren naar dat advies desastreus.

Ashley Murray dwong haar man op de bank te slapen nadat ze ruzie hadden gehad – en toen ze de volgende dag wakker werd, trof ze hem dood aan.

Nu heeft Ashley een belangrijke boodschap voor alle koppels.

Ashley en haar man, Mikey, ontmoetten elkaar in 2007 en trouwden drie jaar later. Mikey adopteerde Ashleys dochter (nu 14) en in 2013 kreeg het echtpaar samen een tweeling.

Mikey was een vloerbedekking schoonmaker en maakte veel uren. Soms wel 16 uur per dag, 7 dagen per week.

Als Mikey thuis kwam van werk, was hij gewoonlijk volledig uitgeput, en Ashley ergerde zich eraan dat hij zo veel werkte en altijd moe was.

Ze wist dat de familie het geld nodig had, maar ze vond het niet leuk om haar man altijd zo moe te zien. Ze had het gevoel dat hij op het punt stond een burn-out te krijgen.

Op een avond werden de lange dagen van Mikey te veel voor Ashley.

Lees ook  Buschauffeur vindt het niet raar om hand van kindje vast te houden – maar politie vindt van wel

“Toen hij die avond thuis kwam, was hij een zooitje. Ik heb hem nog nooit zo uitgeput gezien. Ik kon het niet uitstaan hem zo te zien en ik werd boos, ik was er klaar mee,” vertelt Ashley aan de Independent.

Die nacht liet Ashley Mikey op de bank slapen – en dat was de laatste keer dat ze haar man levend zag.

De volgende morgen toen ze de woonkamer in liep, had Ashley meteen door dat er iets mis was. Mikey lag in precies dezelfde houding als de avond ervoor, en zijn gezicht was helemaal grijs geworden.

Ashley raakte hem aan en het viel haar op dat hij koud was. Ze raakte in paniek en gilde. Ze rende naar buiten en riep “Mikey is dood,” voordat ze in elkaar stortte en flauwviel. De buren hielpen haar op de been en belden een ambulance.

“Ik voel me zo schuldig. Ik was zo boos op mezelf voor hem op de bank laten slapen. En ik vind het nog steeds zo moeilijk om erover te denken dat mijn laatste woorden tegen hem, boze woorden waren.”

Na Mikey zijn dood kwam Ashley erachter waarom hij zo veel had gewerkt. Hij spaarde voor een reisje om hun trouwdag te vieren.

Lees ook  Deze vrouw trekt haar kleren uit voor de jury. Daarna is de spanning te snijden in de zaal.

“Toen ik erachter kwam dat hij had gespaard om ons op een jubileum vakantie mee te nemen, was het vreselijk – een gebroken hart dekt de lading niet eens,” zegt Ashley.

Mikey zijn dood heeft Ashley een nieuw perspectief op het leven gegeven en ze wil nu zo veel mogelijk tijd met haar familie doorbrengen.

De autopsie wees uit dat Mikey in zijn slaap overleden is, maar de exacte reden is onduidelijk. Een tijdje terug had Mikey een rug blessure opgelopen toen hij met gewichten trainde, en Ashley denkt dat het mogelijk aan zijn dood heeft bijgedragen.

Op 8 juni werd Mikey begraven. Ashley sprak een aantal belangrijke woorden tijdens de begrafenis: “Geef je dierbaren een kus en laat hen weten dat je om ze geeft. Vertel hen dat je van ze houdt, ze zullen er misschien niet altijd zijn.”

Dit verhaal raakte me echt en mijn gedachten gaan uit naar Ashley en haar familie. Haar boodschap is iets wat we allemaal mee moeten nemen. Ik, om te beginnen, ga mijn familie een extra knuffel geven vanavond.

Rust in vrede, Mikey.

Man wordt uit huis gezet –een journalist is verbaasd als hij zijn identiteit onthult

Vader wacht ongeduldig op bediening – dan draait de ober zich om, en rollen de tranen over zijn wangen