in ,

Man op Mallorca besmet moedwillig 22 mensen met het coronavirus

Een 40-jarige man is op het Spaanse eiland Mallorca opgepakt wegens het moedwillig verspreiden van het coronavirus, waardoor collega’s besmet raakten en het virus vervolgens ook op anderen overdroegen.

Volgens de Spaanse politie wordt de man verdacht van het met opzet toebrengen van lichamelijk letsel aan 22 mensen, onder wie drie baby’s.

De politie kwam op het spoor van de man na een virusuitbraak in de plaats Manacor op het toeristeneiland.

Lees ook  Moeder (55) en dochter (19) douchen nog elke dag samen: “De beelden”

Het bleek dat de verdachte ondanks symptomen gewoon naar zijn werk ging en naar de sportschool, ofschoon hij meer dan 40 graden koorts had en nieste.

Testen
Zijn baas en zijn collega’s droegen hem op naar huis te gaan en zich te laten testen, maar hij bleef gewoon doorwerken.

Ook na zijn coronatest wachtte hij niet thuis de uitslag af, maar ging de volgende dag gewoon naar zijn werk en naar de sportschool.

Lees ook  Bestuurder niet vervolgd voor doodrijden Tamar uit Marken

Volgens de politie negeerde de man alle adviezen en daagde zijn collega’s uit door zijn mondkapje naar beneden te trekken, te hoesten en te treiteren met de woorden: „Ik ga jullie allemaal aansteken met het coronavirus.”

De verdachte wordt aangerekend dat hij acht mensen op zijn werk en in de sportschool rechtstreeks heeft aangestoken en veertien indirect heeft besmet. Niemand hoefde in het ziekenhuis te worden opgenomen.

Meisje uren in coma na date, samen met vriendin gedumpt op parkeerplaats Soest

Taxichauffeur met liefdesverdriet maakt dollemansrit in weiland