in

Man graaft gat in achtertuin, ziet metalen deur en ontdekt schuilplaats in perfecte staat

Soms, wanneer mensen een huis kopen, vinden ze ergens een verborgen, vergeten schat. Dat is ook gebeurd met de Amerikaanse John Sims uit Tuscon, Arizona. Toen hij de blauwdrukken bestudeerde van het huis dat hij net in 2015 had gekocht, deed hij een speciale ontdekking. De blauwdrukken toonden een ‘extra kamer’ in de achtertuin. Wat hij vond is absoluut buitengewoon!

John Sims had nooit gedacht dat hij zo’n geweldige ontdekking zou doen.

Mysterie
John Sims kocht een nieuw huis in Tucson, Arizona. De vorige eigenaar was een vriend van hem, dus hij wist dat het een goede koop was. Maar toen zijn vriend hem de sleutels van het huis overhandigde, kwam het ook met een vreemde boodschap. Er was een bepaald mysterie rondom het huis – iets dat nog ontdekt moest worden. John besefte niet dat de cryptische boodschap van zijn vriend het begin zou zijn van een reeks gebeurtenissen waar de hele staat Arizona lang over zou spreken…

Blauwdrukken
De blauwdrukken toonden duidelijk een ronde ruimte in de achtertuin. John besloot te gaan graven, hoewel hij geen idee had waar hij naar op zoek was. Al snel raakte zijn schep een stuk metaal. Toen hij het voorwerp volledig had opgegraven, bleek het een ronde metalen deur te zijn. Na enig onderzoek ontdekte hij dat hij een soort bomschuilplaats of stormkelder had ontdekt. Met een beetje hulp van zijn vrienden slaagde John erin de metalen deur te openen. Er verscheen een roestige, oude wenteltrap en John liep voorzichtig de trap de kamer in. Hij eindigde in een grote, koepelachtige ruimte. De kelder bleek in een verrassend goede staat te verkeren. John vond ook een verzameling spullen zoals noodwater en voedsel. Omdat de kelder sinds de jaren zestig niet was geopend, waren deze voorraden duidelijk verouderd.

Lees ook  Aanstaande moeder is nerveus voor haar eerste echo, Maar kijk wat ze de baby ziet doen…

Reinigen en renoveren
John besloot dat het de hoogste tijd was om de kelder goed schoon te maken en op te ruimen. Samen met zijn vrienden ruimde hij al het puin op. Nadat hij alles had opgeruimd, bleek de ruimte een stuk groter te zijn dan John aanvankelijk had gedacht. De volgende stap was om van de roestige oude trap af te komen en deze door een stevige nieuwe te vervangen. Vervolgens moest de betonconstructie worden gerepareerd en versterkt. John overwoog zelfs om elektriciteit in de kelder te plaatsen.

Lees ook  12 handige manieren om wodka te gebruiken

Koude Oorlog
Later ontdekte John dat wat hij in zijn achtertuin had ontdekt een nucleair onderdak was. Het was gebouwd op het hoogtepunt van de spanning tijdens de Koude Oorlog tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Whitaker Pools was de man die iets anders wilde dan een zwembad in zijn achtertuin: hij gaf de voorkeur aan een nucleaire schuilplaats. Toen John meer te weten kwam over de schat op zijn eigendom, kwam hij er ook achter dat hij niet de enige was. Blijkbaar was het Tucson-gebied vol met dit soort schuilplaatsen. We vragen ons af of er soortgelijke ontdekkingen zullen zijn in Tucson, Arizona!

Bekijk hieronder de video met alle foto’s van John’s buitengewone ontdekking in zijn achtertuin:

Jongedame kan rechtstreeks naar ziekenhuis na potje armpje drukken

Kersverse moeder onder vuur nadat ze deze foto deelt vlak na bevalling