in

Man gooit kat van balkon bij woningbrand en slaat brandweerman

Een bewoner heeft maandag in Voorburg een kat vanaf zijn balkon op drie hoog naar beneden gegooid. Dat gebeurde tijdens een woningbrand aan de Albert Verweystraat. De man is gearresteerd en in handboeien met de ambulance afgevoerd. De kat is meegenomen door de dierenambulance.

De brand brak rond 11.00 uur uit op de derde etage van een portiekflat. Op beelden is te zien hoe de man voor de neus van een brandweerman zijn kat naar beneden gooit. Vervolgens gaat hij dichtbij de rand van zijn balkon staan. “Niet doen”, schreeuwen mensen die beneden staan. Een brandweerman trekt hem er vervolgens vandaan.

Lees ook
Man valt peuters aan met mes in speeltuin: 8 kinderen zwaargewond

Geweld tegen hulpverlener
De bewoner wilde de woning niet verlaten en gebruikte vervolgens geweld tegen een brandweerman. Uiteindelijk lukte het de brandweermannen na veel gestoei om hem toch naar beneden te brengen. Daar wordt hij vervolgens door de politie gearresteerd.

Er wordt aangifte gedaan tegen de bewoner voor het gebruiken van geweld tegen een hulpverlener, meldt Veiligheidsregio Haaglanden Veilig. Op beelden is te zien dat de man uiteindelijk in een ambulance wordt gereden.

Lees ook
Dode jongen gevonden in water na feestje

Schade
Door de rook zijn alle woningen in het portiek ontruimd. De brandweer heeft het portiek geventileerd en heeft metingen verricht. De bewoners in het portiek konden weer terug naar hun woning. De schade op het brandadres is aanzienlijk groot en tijdelijk niet bewoonbaar, aldus de veiligheidsregio.

De kat raakte door de val gewond en is opgehaald door de dierenambulance. De politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het incident.

Agent (50) die zijn vrouw (31) ombracht lag in scheiding

Nicol: ‘Ik zit vol met drugs’