in

Man dringt huis binnen en vermoordt oudere vrouw: kleindochter (9) rent weg om hulp te halen

In het Belgische Marke bij Kortrijk is zondagavond een vrouw (60) om het leven gebracht in haar woning. De dader is gevlucht, maar zou kort na de feiten gevat zijn, schrijft HLN.

De feiten speelden zich rond 19 uur af in de Monseigneur Callewaertstraat in Marke. Een man drong toen een woning binnen waar op dat moment een oma met haar kleindochter aanwezig was. De twee wonen er van net voor de zomervakantie. De dader had het om één of andere gemunt op de al wat oudere vrouw. Die raakte zo zwaar verwond dat ze uiteindelijk bezweek. Het meisje dat bij haar was, liep naar buiten om hulp te zoeken. Een ziekenwagen en een mugteam snelden ter plaatse, maar voor de vrouw kon geen hulp meer baten.

Lees ook
“Mam, ze vallen me aan”: vrouw (27) tijdens wandeling doodgebeten door vijf honden

Met hoge snelheid
Na de feiten hoorden mensen in de buurt een wagen met hoge snelheid vertrekken. Naar verluidt zou de dader even later zijn opgepakt, niet zo heel ver van de plaats van de moord. De Monseigneur Callewaertstraat is plaatselijk afgesloten voor het onderzoek. De kleindochter van het slachtoffer kreeg bijstand van de dienst slachtofferzorg van de politie. Het parket bevestigt dat er een onderzoek loopt naar een verdacht overlijden en zegt maandag te zullen communiceren.

Lees ook
Vader uit Vught doodt zijn dochtertje van 4 maanden

Lichaam van vermiste Athena (7) gevonden, pakjesbezorger opgepakt

Vrouw ‘draait door’ omdat ze te lang droog staat: Agent gebruikt taser