in

Man die met kind wil afspreken op YouTube gezet: pedojager Eren krijgt celstraf

Pedojager Eren G. (32) uit Utrecht heeft een taakstraf van 240 uur en vijftien dagen cel gekregen, omdat hij online een vermeende pedofiel uit Woudrichem aan de schandpaal heeft genageld. Het slachtoffer en zijn gezin zijn hierna met de dood bedreigd. Volgens de rechter heeft de pedojager de goede naam van de man uit Woudrichem ‘aangerand’. De rechter hield er rekening mee dat de man al eens voor een vergelijkbare actie in Oss is veroordeeld.

De man uit Woudrichem eiste 25.000 euro van G. wegens smaad. De politierechter vindt een schadevergoeding op zijn plaats, omdat het slachtoffer publiekelijk is veroordeeld, daarna zijn baan verloor en met stress en andere mentale klachten kampt. Voor Eren G. werd juist geld ingezameld zodat hij de rechtszaak kon betalen. Hij moet uiteindelijk 4.000 euro betalen.

Herkenbaar in beeld
G. zocht zijn doelwit in juli vorig jaar op. Volgens de pedojager, die zich op de social media Kral Kral noemt, bezorgt de man uit Woudrichem kinderen een trauma. Nadat hij door kinderen getipt werd dat die man een seksafspraak zou willen met minderjarigen, sprak G. zelf met hem af. Hij filmde de ontmoeting en zette de beelden op zijn YouTube-kanaal. De vermeende pedoseksueel was hierbij herkenbaar in beeld. De politierechter in Utrecht vindt dat G. hiermee te ver is gegaan en legde 120 uur taakstraf en één dag cel, plus 89 dagen voorwaardelijk, op.

Lees ook
Sarah (12) in coma door vapen: Longen zijn helemaal op

Twee jaar geleden moest Eren G. ook al voor de rechter verschijnen, toen omdat hij een vermeende pedofiel uit Oss had bedreigd. Hij drong het huis van de man met veel geweld binnen. Het gesprek dat volgde, streamde hij live op Facebook. Van de rechtbank in Den Bosch kreeg G. toen 100 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden.

Nu hij in de proeftijd andermaal in de fout is gegaan, heeft de rechter in Utrecht die voorwaardelijke straf omgezet in een taakstraf van nog eens 120 uur en twee weken cel. Hem wordt weer een gevangenisstraf in het vooruitzicht gesteld, mocht hij zich opnieuw niet aan de afspraken houden. De officier van justitie had geëist dat de man voor twee maanden de cel in zou gaan.

Lees ook
Daniëlle uit Breda: Mannen moeten betalen om deze schoonheid aan te kijken!

Veel steun
Kral Kral kan al lang op veel steun rekenen. Rondom de ‘ontmaskeringsactie’ in Oss werd geld ingezameld wat hem ruim 1500 euro opleverde. Toen vorig jaar zomer het voorval in Woudrichem bekend werd, werd opnieuw een crowdfunding gehouden. Op een bepaald moment stond de teller hiervan op ruim 5000 euro.

G. legt zich niet bij de straf neer: hij gaat in hoger beroep. “Het wordt me verweten dat dit in mijn proeftijd is gebeurd. En dat ik die man in Woudrichem zo voor schut heb gezet, maar ik wilde het alleen voor zijn slachtoffers opnemen. Het ging wel om vier kinderen. Dat mocht ik tijdens de rechtszaak amper toelichten. Ik ben geen crimineel”, reageert de Utrechter.

“Ik ga mijn rust pakken, maar blijf me wel inzetten voor kinderen of andere mensen die in de problemen zijn gekomen, zij het op een andere manier. Het is niet voor niets dat mensen mij ook blijven steunen.”

Dronken jongeren kopen pony en nemen dier mee in nachtbus voor seks

“Mam, ze vallen me aan”: vrouw (27) tijdens wandeling doodgebeten door vijf honden