in

Man die lichaam Conings ontdekte nu verdacht van stelen wapen

De jager die in België het lichaam van Jürgen Conings vond, wordt nu verdacht van het stelen van een automatisch wapen dat de voortvluchtige militair bij zich had.

Belgische media schrijven dat de man ook wordt verdacht van verboden wapenbezit en het delen van beelden van het lichaam van Conings met Duitse media.

De Belgische autoriteiten maakten eerder dit jaar op grote schaal jacht op de extreemrechtse beroepsmilitair Conings.

Hij had op 17 mei zware wapens meegenomen uit een legerdepot en was daarna spoorloos verdwenen. In afscheidsbrieven bedreigde hij de viroloog Marc van Ranst.

Lees ook  Minister Hugo de Jonge: “Voetbal fans moeten op hun kont blijven zitten!” Anders maatregelen!

Na een zoektocht van weken vonden een jager en de burgemeester van Maaseik los van elkaar het lichaam van de militair in een bos. Conings had zichzelf in het Belgische Dilserbos om het leven gebracht.

De politie vond bij het lichaam meerdere wapens, maar niet het P90-machinegeweer dat Conings ook bij zich zou hebben gehad.

Bij toeval vonden agenten dat wapen later tussen de wortels van een boom, op meters afstand van de vindplaats van lichaam.

Ingewijden zeggen tegen Het Belang van Limburg dat het wapen daar “duidelijk onlangs was verstopt”.

Stappenteller
Onderzoekers stellen dat Conings het wapen daar niet zelf heeft neergelegd kan hebben. Uit gegevens van zijn stappenteller leiden ze af dat Conings maar 800 stappen zette na zijn verdwijning en kort daarna overleed.

Lees ook  Moeder Patricia (44) ging naar bed met dochter en zoon..

Daarom wordt vermoed dat de jager het wapen verstopte nadat hij het lichaam van Conings had ontdekt en daarna pas de autoriteiten waarschuwde. Hij zou van plan zijn geweest het automatische wapen later mee te nemen.

Zelf noemt hij de aantijgingen tegen hem “schandalig”. In weekblad Humo klaagt hij dat de autoriteiten hem als een topcrimineel behandelen. “Ik denk dikwijls: had ik hem maar nooit gevonden.”

Stiefvader laat 12-jarige jongen mis bruiken om dochter te redden: ‘Ik had geen keuze’

Studente Emmely (24) verongelukt