in

‘Man die jonge stiefdochters stelselmatig misbruikte pleegt zelfmoord in cel’

De veroordeelde Pascal P. (50) uit Aardenburg, die achter de tralies zat voor het systematisch misbruiken van zijn twee stiefdochters tussen 2008 en 2019, heeft vrijdag zijn leven beëindigd in de gevangenis. Dat meldt PZC maandag.

P. kreeg in 2020 een straf van 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd wegens meerdere misdrijven, waaronder misbruik, uitbuiting, mensenhandel, en het bezit en verspreiding van kinderporno. Hij was ook schuldig aan de verkrachting van een derde slachtoffer. Pascal P. was in hoger beroep gegaan tegen deze straf.

Lees ook
Grote zorgen om vermiste Nadia (28), politie al drie dagen op zoek

Tanja D., de moeder van de misbruikte meisjes en partner van P. ten tijde van de misdrijven, kreeg een gevangenisstraf van 10 jaar voor haar rol in de zaak in 2021. Ze was op de hoogte van het misbruik en liet het toe. Ze is ook in hoger beroep gegaan, en die procedure loopt nog.

Beiden werden in 2019 gearresteerd na tien jaar van misbruik. Chatberichten tussen het duo toonden hun samenwerking in de misdaden.

Lees ook
Vermist meisje 10 dood gevonden in kelder

Schokkende details
De rechtbankzitting onthulde schokkende details. Een van de slachtoffers, de dochter van Tanja D., beschuldigde haar moeder in een emotionele verklaring van het niet beschermen tegen het misbruik.

De zelfdoding vond plaats in de Penitentiaire Inrichting (PI) in Dordrecht. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) bevestigt tegenover de krant de zelfmoord van een gedetineerde maar geeft geen specifieke details over individuele gevallen. De dienst benadrukte hun inspanningen om zelfmoord te voorkomen en zei dat zowel medegevangenen als personeel nazorg ontvangen.

Familieleden versperren ambulance bij spoedrit naar ziekenhuis

Wouter: “Ik ben allergisch voor mijn eigen zaad. Na een hoogtepunt krijg ik altijd griep