in

Man die Amsterdamse Rinia (68) ver krachtte en voor dood achterliet ‘weet dat niet meer’

De 21-jarige Huruy G., die ervan wordt verdacht vorig jaar een Amsterdamse vrouw op straat te hebben ver kracht en zo mis handeld dat ze later overleed, zegt zich niet goed te kunnen herinneren wat de bewuste avond is gebeurd.

“Ik kan er niets over zeggen”, liet de geboren Eritreeër bij de start van zijn strafzaak via zijn tolk optekenen. “Ik kan het niet goed uitleggen, ik ben het vergeten.”

G. moet zich verantwoorden voor de verkrachting en dodelijke mis handeling van de 68-jarige Amsterdamse, vorig jaar op eerste paasdag in de wijk Buitenveldert.

Volgens het Openbaar Ministerie viel hij haar in het donker op straat aan, rukte de kleren van haar lichaam, smeet haar op de grond en ver krachtte haar. Daarna sloeg, schopte en stampte hij haar tegen en op haar hoofd.

Lees ook  14 waanzinnige foto´s genomen voor- en nadat mensen stopten met alcohol

De vrouw raakte door de gewelddadige mis handeling in coma. Omdat de kans op herstel minimaal was besloot haar familie in juni haar leven te laten beëindigen.

Schaamte
G. heeft bekend en eerder bij de politie verklaringen afgelegd. Donderdag hield hij in de volle rechtszaal de boot af. Hij zei hij ‘het niet meer te weten’ en dat hij niet op vragen kon of wilde ingaan.

Lees ook  Het meisje is slachtoffer van pesten vanwege haar verbazingwekkende huidskleur – dan wordt ze een icoon

Een psycholoog en psychiater hebben vastgesteld dat hij zich schaamt voor wat hij heeft gedaan, last heeft van schuldgevoelens en de gebeurtenissen heeft weggedrukt.

De Eritreeër kwam in 2014 naar Nederland. Vanaf 2016 kwam hij steeds vaker in de problemen door het gebruik van drugs en drank.

Hij vertoonde agressief gedrag, hoorde stemmen, zag geesten en maakte soms een verwarde indruk.

De deskundigen hebben tbs met dwangverpleging en een hoog beveiligingsniveau geadviseerd. Volgens hen heeft G. langdurige en intensieve behandeling nodig. De strafeis volgt donderdag in de loop van de middag.

Is dit de Foto van Amalia waar Willem Alexander boos om is?

Vader van mis handelde Niels is opgelucht na aanhouding, maar herstel zoon duurt nog maanden