in ,

Man breekt met familie: kan smakgeluiden niet uitstaan

Word jij soms ook ziedend van de smakgeluiden van familieleden of je geliefde? Voor een Amerikaanse man is het ergerniswekkende geluid genoeg reden om met z’n familie te breken.

Misofonie, oftewel ‘Haat tegen geluid’. Mensen die lijden aan deze aandoening – en dat schijnen er nogal wat te zijn – irriteren zich mateloos aan een specifiek geluid.

Een geluid dat vooral veel kwaad bloed lijkt te zetten, zijn de smakgeluiden bij het eten.

De 41-jarige Derrol Murphy uit San Diego, een stad in de Amerikaanse staat Californië, kan hierover meepraten.

Hij heeft al vier jaar (!) niet met zijn familie gesproken. Murphy ontsteekt in woede als hij kelen hoort schrapen en smakgeluiden hoort aan de eettafel.

Lees ook  ‘Marco Borsato is erg bang en is op de vlucht voor de politie’

Abrupt afgebroken
Tegen de Britse tabloid Daily Mirror zegt Murphy: “Ik dacht jarenlang dat ik gek was. Kleine geluidjes zorgden voor een woedeaanval.

Mensen begrepen het niet en ik kon het niet uitleggen. Het tastte relaties aan, vooral met partners en familieleden, want je zegt er vooral wat van tegen mensen dichtbij je, omdat je denkt dat zij het zullen begrijpen”.

Naast het feit dat Murphy dus al jaren niet meer om de tafel heeft gezeten met zijn familie, heeft hij ook menig date abrupt afgebroken.

Lees ook  Wat gebeurt er wanneer je gedurende 10 dagen niets eet en alleen maar water drinkt?

Ook draagt Murphy een groot deel van de dag een koptelefoon in de hoop dat hinderende geluiden in z’n omgeving zijn gehoor niet bereiken.

Daarnaast zijn sommige openbare ruimtes niet langer meer aan Murphy besteed. Zo is hij al tien jaar niet meer in een bioscoop geweest.

Ook hier
Het is onduidelijk hoeveel Nederlanders precies aan de intense haat tegen smakgeluiden dan wel misofonie lijden.

RTL Nieuws schrijft in 2017 dat bij het AMC in Amsterdam een wachtrij van langer dan een jaar bestaat voor de behandeling tegen de aandoening.

Schaap doodgeschoten na veroorzaken ongelukken op autoweg in Friesland

‘Naakte man’ vlucht voor politie en crasht in Den Haag