in

Man breekt in bij Lidl, maar kan daarna winkel niet meer uit: ‘Dus dronk ’ie drie blikken bier leeg’

Een wel heel onhandige inbreker is zondagavond op heterdaad betrapt. De 18-jarige vernielde de pui van de Lidl in Amersfoort, probeerde bier te stelen, maar zag vervolgens geen kans meer de winkel verlaten.

Rond de klok van 21.00 uur hoorden bewoners inbrekersgeluiden bij het winkelcentrum in de Amersfoortse wijk Schothorst. Een man kwam in de winkel door de toegangsdeur uit de rails te halen en met een voorwerp de andere schuifdeur te slopen.

Lees ook  Famke Louise blundert op Instagram

Met enkele blikken bier in zijn hand probeerde de verdachte vervolgens de winkel te verlaten. Hij kreeg het niet voor elkaar om naar buiten te komen. De schuifdeur was weer dichtgegaan en die kreeg hij van binnenuit niet open.

Hoorde flink wat lawaai
,,Ondertussen dronk hij maar drie blikken bier”, blikt de bovenbuurman met een glimlach terug. ,,Ik hoorde echt flink wat lawaai en ben toen gaan kijken. Die man stond in de Lidl en dronk drie blikken bier leeg. Tja, wat moet je anders als je in de winkel staat en er niet meer uit kan?”

Lees ook  ‘Vrouwen, masturbeer tijdens je bevalling!’

De politie kon de verdachte, een 18-jarige man uit Amersfoort, vervolgens vrij eenvoudig arresteren. De man is meegenomen naar het bureau.

Humberto Tan doet aangifte tegen Albert Verlinde om laster en smaad

Gezochte Belg aangehouden, Amber Alert voor nog vermist jongetje (4)